NAVIJAČI REALA VREĐAJU ALABU JER JE GLASAO ZA MESIJA PRE BENZEME: "Svi znaju, Karim naročito..."
David Alaba i Karim Benzema, Foto: instagram/davidalaba

sukob

NAVIJAČI REALA VREĐAJU ALABU JER JE GLASAO ZA MESIJA PRE BENZEME: "Svi znaju, Karim naročito..."

U izboru su učestvovali kapiteni reprezentacija, selektori, odabrani mediji i navijači, a listu kandidata odabrala je komisija stručnjaka koju je odredila Međunarodna fudbalska federacija (FIFA)

Objavljeno:

Fudbaler Real Madrida, David Alaba, vređan je na rasnoj osnovi pošto je u FIFA izboru za najboljeg igrača sveta glasao za Lionela Mesija, pa tek onda za saigrača Karima Benzemu.

Mesi je sinoć u Parizu proglašen za najboljeg fudbalera 2022. godine, nakon što je predvodio Argentinu do titule svetskog šampiona u Kataru. U najužem izboru bili su njegov saigrač Kilijan Mbape i igrač Reala Benzema, koji je predvodio madridski klub do titule u Ligi šampiona.

U izboru su učestvovali kapiteni reprezentacija, selektori, odabrani mediji i navijači, a listu kandidata odabrala je komisija stručnjaka koju je odredila Međunarodna fudbalska federacija (FIFA).

David Alaba
foto: Profimedia

Alaba je na prvo mesto stavio Mesija, a zatim Benzemu i Mbapea, navodi se u rezultatima koje je objavila FIFA posle ceremonije. To je izazvalo bes među navijačima Reala, pošto je Alaba glasao za Mesija, koji je 17 sezona igrao za velikog rivala Barselonu, pa su na rasnoj osnovi vređali tamnoputog fudbalera.

- Austrijska reprezentacija glasa za ovu nagradu kao tim, a ne ja posebno. Svi članovi tima su glasali i tako je odlučeno. Svi znaju, posebno Karim, koliko se divim njemu i njegovoj igri. Često sam govorio da je on najbolji napadač sveta i to je i dalje tako. Bez sumnje - opravdapo se Alaba na društvenim mrežama.

Kapiten reprezentacije Austrije je otkrio da je dobio više od 7.000 komentara od strane navijač

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.