DALIĆ BOJKOTOVAO NAGRADE: Selektor Hrvatske je besan na FIFA-u!
Zlatko Dalić, Foto: EPA/Tolga Bozoglu

nepravda, to ti je

DALIĆ BOJKOTOVAO NAGRADE: Selektor Hrvatske je besan na FIFA-u!

Za zvanični sajt Fudbalskog saveza Hrvatske, Dalić je priznao da namerno nije glasao

Objavljeno:

Videli smo kako su u izboru FIFA za najboljeg fudbalera glasali kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić i selektor Dragan Stojković, a kod Hrvata je sve ovoga puta bilo zategnuto.

Piksi je poslednji glas dao Luki Modriću, a njegov prijatelj i kolega Zlatko Dalić odbio je da glasa!

Selektor Hrvatske je bio razočaran što je na listi od 14 kandidata za najboljeg igrača svetaod njegovih pulena bio samo Modrić, odnosno pita se gde su Mateo Kovačić i Joško Gvardiol i zašto Dominik Livaković nije bio čak ni među pet kandidata za najboljeg golmana sveta!

Luka Modrić, Zlatko Dalić
foto: EPA/Tolga Bozoglu

- Među pet predloženih trenera koje redom izuzetno cenim su tri selektora, ali niti jedan od njih nije izborio i finalni turnir Lige nacija i medalju na SP-u. Uz veliko poštovanje prema uspehu Maroka i njihovom selektoru, u dva međusobna susreta Hrvatska ima remi i pobedu u utakmici za bronzu - naglasio je Dalić u oštroj poruci u kojoj je naveo da bi FIFA morala više da promoviše Hrvatsku.

Za zvanični sajt Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS), Dalić je priznao da namerno nije glasao:

- Razočaran sam odnosom FIFA prema reprezentaciji Hrvatske jer smatram da smo zaslužili veće poštovanje za rezultate koje smo proteklih godina postigli. Jedina smo reprezentacija koja je prošle godine bila među četiri na Svetskom prvenstvu i četiri najbolje u Ligi nacija - poručio je Dalić i počeo da nabraja sve uspehe "Vatrenih".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.