TEŠKI SKANDAL: Predsednik Pari Sen Žermena optužen za OTMICU i MUČENJE!
Naser Al-Kelaifi, Foto: Profimedia

UHH

TEŠKI SKANDAL: Predsednik Pari Sen Žermena optužen za OTMICU i MUČENJE!

Informacije koje je Benabderahman imao mogle su navodno da budu motiv Al-Kelaifija jer su ga kompromitovale u vezi sa dodelom domaćinstva SP u Kataru i raspodelom TV prava

Objavljeno:

Predsednik FK Pari Sen Žermen, Naser Al-Kelaifi, ponovo se našao pod optužbama i protiv njega je pokrenuta istraga u tri istražna suda u Parizu.

On je optužen za otmicu i mučenje (!) od strane francusko-alžirskog lobiste Taiba Benabderahmana koji je pre nekoliko meseci rekao da je pretrpeo torturu u Kataru tokom 2020. godine, jer je posedovao dokumente koji bi mogli da kompromituju predsednika PSŽ-a.

Naser al-Kelaifi
foto: AP

Kako prenose francuski mediji, uključujući i ugledni L'Ekip, biznismen je podneo žalbu u svojstvu građana, a za koju francuski zakon nalaže istragu u vezi sa zločinima mučenja i otmice, koje je naveo u žalbi.

Njegovi advokati Roman Ruis i Gabrijel Vejnar bili su veoma zadovoljni nakon što su mesecima kritikovali francuski pravni sistem za sporost i nedostatak akcije.

Informacije koje je Benabderahman imao mogle su navodno da budu motiv Al-Kelaifija jer su ga kompromitovale u vezi sa dodelom Svetskog prvenstva u Kataru i raspodelom TV prava za Bliski istok za Mundijale 2026. i 2030. godine za "BeIN" korporaciju, čiji je on vlasnik.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.