ŠVAJCARCI SE BOJE ZBOG DŽAKE I ŠAĆIRIJA: "Srbi bi mogli da ih provociraju već na aerodromu!"
Džerdan Šaćiri i Granit Džaka, Foto: EPA/Laurent Gillieron

mukice

ŠVAJCARCI SE BOJE ZBOG DŽAKE I ŠAĆIRIJA: "Srbi bi mogli da ih provociraju već na aerodromu!"

Traže da UEFA reaguje

Objavljeno: 14:25h

Fudbalska reprezentacija Švajcarske je dobila kvalifikacionu grupu za Evropsko prvenstvo 2024. u kojoj je izraziti favorit, ali se susreće sa jednim neočekivanim problemom.

Naime, Švajcarci su žrebani sa Izraelom, Rumunijom, Andorom, tzv. Kosovom i Belorusijom. S obzirom da Belorusija zbog sankcija vezanih za rat u Ukrajini ne može da igra u svojoj zemlji, domaćinske utakmice određuje na neutralnom terenu, a UEFA je odlučila da za meč protiv Švajcarske to bude Srbija, odnosno stadion "Karađorđe" u Novom Sadu.

Ništa čudno, da najpoznatiji reprezentativci "A-tima" nisu Granit Džaka i Džerdan Šaćiri koji su na poslednja dva Mundijala razbesneli sve Srbe provokacijama koje su upućivali tokom duela sa "Orlovima".

1 / 7 Foto: EPA/Laurent Gillieron

U Švajcarskoj se boje da bi moglo da dođe do sukoba Džake ili Šaćirija, pa i mladog Ardona Jašarija sa srpskim navijačima.

Tako je pomoćni urednik švajcarskog "Blika" Andreas Boni poručio da je odluka UEFA "skandalozna" i savetovao je Fudbalskom savezu Švajcarske da na gostovanje u Srbiju ne povede pomenuti trio, pošto smatra da bi navijači mogli da ih "provociraju već na aerodromu", odnosno da bi ih Srbi probudili u toku noći, misleći pritom na staru "navijačku foru" sa vatrometom ispred hotela.

- Ja bih pažljivo razmislio o tome koji bi tim odleteo u Srbiju. Morate dvaput promisliti o ostavljanju Džake, Šaćirija i Jašarija kod kuće. Možemo da pobedimo Belorusiju i bez njih u sastavu. Ne treba da izlažemo tu grupu igrača nepotrebnom riziku. Sa druge strane, morate da se zapitate da li će UEFA u naredne četiri nedelje do utakmice možda pronaći i neko drugačije rešenje - poručio je Andreas Boni u svom redovnom komentaru za najčitaniji dnevni list u Švajcarskoj koji se inače često bavi temom "Džaka i Šaćiri".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.