ONI SAMO ŠTETE NAŠOJ REPREZENTACIJI: Švajcarska novinarka oštro po porodici Džaka!
Granit Džaka, Foto: EPA/Georgi Licovski

nije mogla da ćuti

ONI SAMO ŠTETE NAŠOJ REPREZENTACIJI: Švajcarska novinarka oštro po porodici Džaka!

Nemoguće je da Fudbalski savez kontroliše takve faktore

Objavljeno:

Ne prestaje vrtlog oko ponašanja Granita Džake, kapitena Švajcarske, ali ni oko njegovog oca Ragipa, te su mediji iz njegove (druge) domovine ponovo pisali o njegovim ispadima u meču sa Srbijom.

Švajcarska je slavila sa 3:2 i na taj način sprečila Orlove da odu dalje iz grupne faze Mundijala, a urednica Blik sporta Štefi Bukli takođe je komentarisala i Granitovog oca, Ragipa, koji je pokrenuo vređanje novinarke sa Kosova i Metohije koja se usprotivila gestu veznjaka "sajdžija".

- Ispad je potpuno emocionalan i vođen impulsima. Ponašanje Ragipa Džake bilo je van svakog kompasa. Veoma je emotivan, ali ono što je najžalosnije, gledajući iz švajcarske perspektive jeste tajming. Dva dana pre utakmice osmine finala stvorili su se smetnja, bura i nemir. Tajming ne može biti nepovoljniji. Ovim izjavama Ragip Džaka šteti sinu, ali i u najširem smislu šteti celom švajcarskom timu. To je zapravo samopovređivanje, ovo ubacivanje u tok-šou i vređanje novinarke, isto kao što je to uradio i njegov sin hvatanjem za međunožje protiv Srbije - rekla je Bukli.

Ipak, stala je u odbranu Džake istakavši da je, po njenom mišljenju, i on bio isprovociran vređanjem od strane naših navijača, te da je Ragip hapšen u južnoj srpskoj pokrajini i da nosi veliko breme za života.

Granit Džaka
foto: EPA/Jean Crhistophe Bott

- Ne postoji stopostotna samokontrola, možete pokušati da stavite celu stvar u kontekst animoziteta prema Srbima. Granitov ispad je uzrokovan provokacijama kojima je bio izložen na stadionu i na društvenim mrežama. Morao je da sluša neverovatnu količinu uvreda za koje se ne bih usudila da ih ponovim. Džakin otac je bio hapšen na Kosovu, sve to stoji. Neverovatno je patio za to vreme, nosi ga kao ranac kroz život i zbog toga je veoma sklon sumanutoj emocionalnosti, što je u ovom trenutku teško razumeti nama kao spoljnim posmatračima - rekla je Buhli

Sva priča je stigla nakon debakla Švajcarske protiv Brazila u osmini finala Mundijala.

- Nemoguće je da Fudbalski savez kontroliše takve faktore. Najvažniji faktor o kojem raspravljamo u uredništvu je da li je to priča ili ne. Odlučili smo da je to zaista tema, jer taj momak nosi kapitensku traku reprezentacije Švajcarske - zaključila je Buhli.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.