ZLATAN O RATU U JUGOSLAVIJI: Majka mi je Hrvatica, otac Bosanac - nije pustio NI SUZU na sahrani, a sutradan...
Zlatan Ibrahimović, Foto: Epa/ ROBERTO BREGANI

seća se svega

ZLATAN O RATU U JUGOSLAVIJI: Majka mi je Hrvatica, otac Bosanac - nije pustio NI SUZU na sahrani, a sutradan...

Svaki dan su stizale vesti o smrti nekoga koga je poznavao

Objavljeno: 10:02h

Zlatan Ibrahimović je izdao svoju drugu autobiografiju pod nazivom 'Adrenalin', a iako je izašla pre dve godine, svako malo bude aktualna po medijima i društvenim mrežama.

Eskentrični Šveđanin je tu otkrio niz zanimljivih detalja, a pojedini se tiču njegove porodice i odlaska u bivšu Jugoslaviju.

- Moje prvo sećanje je Jugoslavija. Vodili su me tamo kao malog. U automobilu, vozom. Tada je na snazi još bio komunizam. Drugi svet. Ja sam Šveđanin, ali sam neki način i mešanac. Majka mi je Hrvatica i katolkinja, otac je Bosanac i musliman, a ja sam većinu karijere proveo u Italiji - prisetio se Zlatan.

Zlatan Ibrahimović
foto: EPA/Mateo Bazzi

- Moj otac je mnogo patio zbog rata u BiH. Svaki dan su stizale vesti o smrti nekoga koga je poznavao. Pomagao je izbeglicama. Ali pokušavao je da me poštedi. Uvek je pokušavao da me zaštiti.

- Kad mu je sestra umrla u Švedskoj, nije me pustio u mrtvačnicu. Međutim, kada je moj brat Sapko umro od leukemije, bio sam tu. Dah mi je zastao. Sahranili smo ga prema muslimanskim običajima. Tata nije pustio ni suzu. Sutradan je otišao na groblje i plakao od jutra do mraka. Sam - ispričao je Ibrahimović.

Nedavno se Ibra opet suočio sa gubitkom bliske osobe zbog leukemije - Siniše Mihajlovića, a onda i novinara koji umire od iste bolesti i od kog se oprostio sa suzama u očima.

Siniša Mihajlović, Zlatan Ibrahimović
foto: EPA/ Ettore Ferrari

Zlatan Ibrahimović je posle Malmea u kom je počeo karijeru nastupao za sve same velikane - od Ajaksa, preko Intera, Juventusa, Milana, Pari Sen Žermena do Mančester junajteda, a oprobao se i u američkoj MLS u dresu LA Galaksija.

Vratio se potom u Milan i ne razmišlja o povlačenju iako ima 41 godinu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.