U ŠTA SE STANKOVIĆ UPLEO? Vlasnik Sampdorije strahuje za život: "Ja sam živi mrtvac, u kuću mi stigla 3 metka!"
Masimo Ferero, Foto: AP/Luca Zennaro

dogoreva

U ŠTA SE STANKOVIĆ UPLEO? Vlasnik Sampdorije strahuje za život: "Ja sam živi mrtvac, u kuću mi stigla 3 metka!"

Sledeći put biće stvarno - stajalo je u poruci uz metak

Objavljeno: 10:55h

Sampdorija, koju sa klupe predvodi bivši trener Crvene zvezde Dejan Stanković, trenutno je u zoni ispadanja, na 19. mestu Serije A, a uz to, ima i dugove od oko 150 miliona evra.

Koliko problema ima u nekadašnjem šampionu Italije i osvajaču četiri Kupa, vidi se i po tome što su navijači besni i "žele glavu" vlasnika kluba, kontroverznog Masima Ferera.

Masimo Ferero
foto: EPA/Simone Arveda

Naime, u razgovoru za LaPresse, Ferero je komentarisao dramu kroz koju prolazi u poslednje vreme.

- Molim navijače da prestanu da mi prete. Zar me želite ubiti? Ja sam ionako živi mrtvac dok gledam ovakvu Sampdoriju. U moju kuću stigla su tri metka. Prva dva još pre tri godine, a nedavno još jedan. Prete meni i Edoardu Garoneu - započeo je Ferero.

Razlog za pretnje revoltiranih ultrasa jeste postupak nekadašnjih vlasnika, među kojima je i Eduard Garone, koji su predali klub u većinsko vlasništvo Masima Ferera.

Masimo Ferero
foto: EPA/Simone Arveda

- Ovako više ne može. Imamo veliki osećaj da pokušavate da iskoristite klub za svoje ciljeve - deo je saopštenja navijača.

Ferero je 2014. godine postao i predsednik kluba, a 2021. morao je da odstupi sa te pozicije zbog financijskih malverzacija u poslovima nepovezanim sa Sampom.

Football Italia piše da se navijači nadaju prodaji kluba jer Fererovo rukovodstvo ne daje dobre rezultate ni u jednom segmentu, ali on se protivi takvom potezu. Pre desetak dana italijanska policija iz sedišta Sampdorije zaplenila je kovertu sa metkom i pretećim pismom za Ferera i Garonea.

Masimo Ferero, Navijači Sampdorije
foto: EPA/Luca Zennaro

- Sledeći put biće stvarno - stajalo je u poruci uz metak, preneo je italijanski RAI, a Ferero je osudio ponašanje navijača.

- Garone nam je ponudio pomoć, ja sam prvi koji će reći da on nema veze sa trenutnim stanjem kluba i želim da mu zahvalim na svemu. Spasio je Sampdoriju pre 12 godina. I meni i njemu stigao je metak. To je loše, to nije fudbal i to nije sport. Osuđujem ove pretnje i sve ostale koje su stigle od navijača. Policija mora da zaustavi ovo nasilje. Imam decu, a bojim se da prošetam - rekao je, pa predložio da se sastane sa navijačima na tribinama.

- Ako želite doći ću i pogledati utakmicu sa vama. Ako izađem živ, znači da smo se pomirili. U suprotnom, stadion ću napustiti na nosilima.

Kad se sve uzme u obzir, ne čudi da je Dejan Stanković zaplakao posle ispuštene pobede u Monci, čime je Sampdorija došla još bliže ispadanju iz lige.

A pre manje od godinu dana, krajnje neprimereno, mrtvačkom povorkom sa sve sandukom i krstom, navijači Sampdorije su ispratili gradskog rivala Đenovu u Seriju B...

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.