NAJVEĆA POSMRTNA PROCESIJA U ĐENOVI: "Sahranili" gradskog rivala, nosili krstove, sanduke... (VIDEO)
Navijači Sampdorije, Foto: Profimedia

jedva dočekali

NAJVEĆA POSMRTNA PROCESIJA U ĐENOVI: "Sahranili" gradskog rivala, nosili krstove, sanduke... (VIDEO)

Đenova je inače klub sa devet titula, četvrti najuspešniji klub posle Juventusa, Intera i Milana

Objavljeno:

Kada se radi o fudbalskim rivalstvima u samom vrhu bi trebalo da se pronađe mesto za Sampdoriju i Đenovu, iako na njih ne pomislimo najpre, jer njihovi navijači se jednostavno ne podnose, a to je sve dobilo posebnu srazmeru krajem aktuelne sezone.

Navijači Sampdorije, ekipe koja je ostala u Seriji A, održali su "posmrtni marš" svom najvećem rivalu koji će iduće sezone igrati u Seriji B.

Kolo pre kraja Đenova se nalazi na 19. poziciji sa 28 bodova, dok prva ekipa iznad crte jeste Salernitana sa 31, ali ekipa iz Salerna ima bolji međusobni skor, te ne mora da strepi od Đenove, ali će morati od Kaljarija.

Sampdorija se nalazi nešto iznad na tabeli, a doprinela je ispadanju Đenove pobedom u nedavnom gradskom derbiju. Zbog svega, navijači Sampa su ovu priliku dočekali poput "keca na desetku", kako bi se žargonski reklo.

Navijači Sampdorije
foto: Printscreen/Twitter/@Football__Tweet

Naime, navijači Sampdorije su pripremili korteo koji je prodefilovao Đenovom, svojevrsni "posmrtni marš" svom najvećem rivalu, a među navijačima se mogao videti i krst, mrtvački sanduci...

Đenova je inače klub sa devet titula, četvrti najuspešniji klub posle Juventusa, Intera i Milana, ali je poslednji šampionski pehara uspela da osvoji pre skoro jednog veka - 98 godina. S druge strane, Sampdorija ima jednu titulu osvojenu 1991. godine. Sledeće sezone igrali su i finale Kupa šampiona.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.