ODRASTAO JE U BEDI, SAD NE ŠTEDI NOVCA DA POMOGNE TURCIMA: Poznati napadač nije zaboravio kako je nemati! (FOTO)
Ener Valensija u supermarketu, Foto: Twitter/ Football Tweet ⚽

veličina

ODRASTAO JE U BEDI, SAD NE ŠTEDI NOVCA DA POMOGNE TURCIMA: Poznati napadač nije zaboravio kako je nemati! (FOTO)

Prijatelj se u nevolji poznaje

Objavljeno:

Razorni zemljotresi pogodili su u noći između nedelje i ponedeljka Tursku i Siriju i, nažalost, broj žrtava se povećava iz minuta u minut i već je stradalo preko 5.000 ljudi.

Pomoć unesrećenom narodu posle zemljotresa je preko potrebna, a mnoge zemlje i poznate ličnosti su već krenule u akciju kako bi poslali humanitarnu pomoć pogođenim područjima.

Pojedine zemlje su poslale ekipe spasioca koje će pomoći u traganju za ljudima koji su i dalje pod ruševinama. Takođe, kao i uvek u sličnim katastrofama, preko potrebne su pomoći u vidu hrane, higijene, odeće, obuće i svega što omogućava ljudima koliko-toliko normalnije funkcionisanje.

1 / 5 Foto: Wikipedia/ Zemljotres u Kraljevu 2010.

Hiljade njih ostalo je bez domova preko noći i svaka pomoć je sigurno dobrodošla. Mnoge poznate ličnosti su se odmah aktivirale i krenule u akciju kako bi skupile što je više moguće stvari, te ih poslalo u pogođena područja.

Oni putem društvenim mreža organizuju akcije širom Evrope, a veliki broj ljudi se uključio u humanu misiju na terenu kako bi pomogao narodu u Turskoj.

To je uradio i napadač Fenerbahčea, Ekvadorac Ener Valensija, koji je dao svima primer koji treba da slede.

Ener Valensija, Fudbalska reprezentacija Ekvadora, Fudbal
foto: EPA/FRIEDEMANN VOGEL

Golgeter je svestan da nema mnogo načina kako bi pomogao, te se odlučio na onaj najlogičniji koji će sigurno mnogim ljudima koji su ugroženi na jugoistoku Turske i te kako značiti.

Naime, na Tviteru se pojavila fotografija Valensije koja je nastala u jednom supermarketu u Istanbulu gde je on sa svojom porodicom otišao u nabavku. Poveo je i ljude koji su zaduženi za humanitarne pomoći i odlučio je da kupi što više stvari koje su potrebne ljudima koji su ostali bez svojih domova.

Nakon što je napravio turu po supermarketu i kupio veliku količinu hrane odlučio je da poseti još jedan tržni centar gde je ova fotografija i nastala.

Ekvadorac je tu kupio dosta odeće, obuće, ćebadi, higijenskih potrepština da odrasle i decu kao i šatore i dušeke na naduvavanje jer je veliki broj onih koji će nažalost i narednih dana biti bez krova nad glavom.

Turci su oduševljeni potezom Enera Valensije i zahvalili su mu se zbog svega iako je on hteo da se ništa ne objavljuje javno i da sve prođe bez puno pompe, ali jedan od zaposlenih ga je fotografisao.

Ovaj 33-godišnji Ekvadorac već skoro tri godine živi u Istanbulu sa svojom porodicom gdje nastupa u dresu Fenera. I ove sezone briljira u dresu turskog velikana jer je na 30 mečeva zabio čak 23 gola.

Ener Valensija, Sport, Fudbal
foto: EPA/Friedemann Vogel

Valensija je rođen 1989. godine u San Lorencu, ali ima i afričko poreklo, a kao i većini južnoameričkih fudbalera porodica mu je bila vrlo siromašna.

Mladi Ener želeo je da pomogne svojim roditeljima pa je zajedno s ocem prodavao mleko na ulicama rodnog grada.

Već od malih nogu znao je šta želi - sanjao je da postane profesionalni fudbaler. Ipak, finansije su mu stvarale veliki problem jer, gde god je želeo da ode, nije mogao da plaća smeštaj.

Ener je ipak uspeo da se izbori sa problemima i kada je došao do ozbiljnog novca, pojavila se nova muka, ona koja neretko sledi poznatim i bogatim iz ovog kraja sveta - ekvadorska banda otela mu je sestru Ersi i tražila otkup od 1,5 miliona funti. Srećom, sve se dobro završilo.

Valensija je tresao mreže na dva Mundijala u dresu Ekvadora, uključujući ovaj u Kataru pre oko dva meseca.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.