OSETIO ZEMLJOTRES I SKOČIO KROZ PROZOR: Slomio nogu, ali spasao glavu! "Ovde je ispod 0°C, ali niko ne sme u kuće!"
Bariš Bašdaš, Foto: Joachim Sielski / imago sportfotodienst / Profimedia

pakao

OSETIO ZEMLJOTRES I SKOČIO KROZ PROZOR: Slomio nogu, ali spasao glavu! "Ovde je ispod 0°C, ali niko ne sme u kuće!"

Nazvao je menadžera usred noći, u 3:41 i uspaničeno rekao: "Brate, nešto se ovde dešava"

Objavljeno:

Svakojake priče stižu iz Turske, koju su, kao i sever Sirije, u noći između nedelje i ponedeljka pogodila dva razorna zemljotresa, nakon čega su usledili i naknadni potresi.

Fudbaler Ahmet Ejup Turkaslan (28) je u ponedeljak proglašen mrtvim od strane pojedinih medija, ali su to iz njegovog kluba Malatijaspora negirali, i zasada se ne nalazi među žrtvama izvučenim iz ruševina.

Potraga za njim se nastavlja, a Turkaslanov saigrač Bariš Bašdaš je verovatno sebi život spasao u poslednji čas. Njegov menadžer Serdar Topču je otkrio kako ga je 33-godišnji defanzivac pozvao i kada je prošli put bilo zemljotresa u Turskoj, a sada ga je nazvao usred noći, u 3:41 i uspaničeno rekao: "Brate, nešto se ovde dešava".

Bašdaš je posle prvih podrhtavanja skočio kroz prozor sobe na drugom spratu trening centra Malatije.

Bašdaš je Turčin rođen u Kelnu i nastupao je za omladinske selekcije reprezentacije Turske. Počeo je karijeru u Kelnu i Alemaniji iz Ahena, a nakon igranja za veliki broj turskih klubova vratio se u Nemačku u sezoni 2019/20 kada je igrao za Hanover. Prošlog leta je postao član Malatije.

- Razgovarao sam sa njim i on kaže da se oseća kao da je u ratno zoni. Njegovi nožni prsti su stoprocentno polomljeni, on ne može da stoji i hoda, ne može da pobegne - rekao je Topču koji je istakao da njegov klijent želi da pobegne u Istanbul ili u Nemačku!

- On je slomio stopalo i ima problema sa ramenom - rekao je još Topču, koji sa klijentom održava kontakt telefonom. - Tamo je ispod nule, ima snega. Ali igrači sede napolju na klupskom terenu za trening jer se tamo osećaju najbezbednije. Zbog brojnih naknadnih potresa, niko se više ne usuđuje da uđe u svoje kuće.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.