DETALJI ADOVOG TRANSFERA U SPARTAK: Kolika ćemu biti plata, kao i ko će to sve da finansira!?
Edmund Ado, Foto: Profimedia

zanimljivo

DETALJI ADOVOG TRANSFERA U SPARTAK: Kolika ćemu biti plata, kao i ko će to sve da finansira!?

Ado je potpisao ugovor na dve i po godine sa Spartakom

Objavljeno:

Niko nije mogao da pretpostavi da će doskorašnji fudbaler Šerifa, Edmund Ado koga je želela Crvena zvezda na kraju na potpuno iznenađenje svih završio i potpisao za Spartak iz Subotice.

Ovaj transfer je još čudniji, zbog činjenice da su potencijalnog reprezentativca Gane tražili sem Crvene zvezde i danski Mitjiland koji je čak izašao sa ponudom od dva miliona evra.

Upravo su bogate ponude i afirmacija na evropskom tržištu donele mnogo nevolja potencijalnom reprezentativcu Gane. Zbog ogromne želje da se preseli u Beograd, gde je bio najveća želja Dejana Stankovića, vezista rođen 2000. godine je suspendovan u moldavskom klubu. Nije se pojavio ni na letnjoj prozivci, pravdajući se da je uplašen za bezbednost.

Moguće je, vrlo je moguće da će ceo slučaj biti prosleđen na FIFA. Ado je izgubio godinu dana karijere, mada teško da su se pojedini klubovi ohladili kada je reč o njegovim igračkim kvalitetima. I normalno je što će svi reći da iza transfera snažnog Afrikanca u Subotici stoji Crvena zvezda, koja će ga sada imati na oku. Na Marakani to demantuju rečima da nemaju baš aposlutno nikakve veze sa Adom i da su na tim pozicijama popunjeni usled viđenog transfera Marka Stamenića.

Edmund Ado
foto: Profimedia

Kako bilo, Edmund Ado je potpisao ugovor sa Spartakom. I postao ubedljivo najplaćeniji igrač subotičkog superligaša. Prema saznanjima sajta Mozzart Sporta Edmund Ado će na Gradskom stadionu mesečno zarađivati 12.000 evra. Nešto manje nego u Šerifu (15.000) i biće ubedljivo najplaćeniji igrač Plavih Golubova. Plate tog ranga nisu baš uobičajene u klubovima srednjeg staleža u Mozzart Bet Superligi i premašuju limite Spartaka. Deluje možda čudno, ali će, prema izvorima bliskim Subotici, Edmunda Ada plaćati filmski režiser Predrag Gaga Antonijević.

Ado je potpisao ugovor na dve i po godine sa Spartakom. Jasno je da će mu Subotica biti prolazna stanica i da će za šest meseci krenuti dalje.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.