"ODBIO SAM OD HRVATA 100.000 MARAKA, MAJKA MI REKLA DA NISAM NORMALAN"! Mihajlović hteo samo u Zvezdu (FOTO)
Siniša Mihajlović, Foto: Printscreen/Youtube/Rai

"zvali su me i hajduk i dinamo"

"ODBIO SAM OD HRVATA 100.000 MARAKA, MAJKA MI REKLA DA NISAM NORMALAN"! Mihajlović hteo samo u Zvezdu (FOTO)

Moram samo da napomenem da nijedna moja odluka nije bila vezana za pare, nego za ono što osećam, rekao je Siniša između ostalog

Objavljeno:

Legendarni srpski fudbaler Siniša Mihajlović preminuo je u 54. godini posle tri godine borbe sa leukemijom.

Popularni Miha nikada nije krio da je hteo samo u Crvenu zvezdu, čak i onda kada nije prošao probu u crveno-belom.

- Bili su kod mene Karasi i Aćimović u kući posle neuspešne probe u Zvezdi, pa se opet ništa nije dogodilo, tek onda tamo u 20-21. godini kada je došlo do transfera. Dotad sam sa Borovom igrao jaku treću ligu, protiv timova iz čitave Hrvatske. Išli smo autobusom, krenemo ujutru, dođemo uveče, odigramo utakmicu, i onda sutradan nazad. Bio sam te godine proglašen za najboljeg igrača treće lige, sa 17-18 godina - prisećao se Mihajlović, koji je na tim mečevima skrenuo pažnju na sebe.

Siniša Mihajlović
Siniša Mihajlovićfoto: AP/Filippo Venezia

Čovek rođen u Borovu privukao je pažnju i ostalih velikih klubova bivše Jugoslavije i svako je želeo da dobije njegov potpis.

- Zvali su me Hajduk, Dinamo, ali nisam hteo tamo, samo u Zvezdu.

Siniša Mihajlović
Siniša Mihajlovićfoto: Profimedia

I ponovo o najvećoj ljubavi, Crvenoj zvezdi...

- Znao sam, ipak, kad ste klinac da u Zvezdi mnogo teško možete proći, već samo kao već formiran igrač. Došla mi je onda ponuda od Vojvodine, od Miše Kosanovića, za mnogo manje para. Moram samo da napomenem da nijedna moja odluka nije bila vezana za pare, nego za ono što osećam. Od Hajduka sam imao na stolu 150.000 maraka godišnje, za 4 sezone, od Dinama isto. Sećam se, čeka me 'BMW 318' kad sam bio na pripremama sa reprezentacijom, kažu 'potpiši i vozi ga u Borovo'. Sad zamislite mene sa 18 godina kako ulazim u Borovo sa bmw-om! I ja šta da radim, što da ne potpišem, uzmem kola i boli me... Ali nisam takav bio. Donosili su mi kući čak pare u koferu, 100.000 maraka kao kaparu, keva samo što nije pala u nesvest. Ja kažem 'ne, ne, neću'. 'Nisi normalan, što nisi uzeo te pare', govorila mi je majka. Otišao sam u Vojvodinu zato što je u Srbiji, tamo sam potpisao za 5.000 maraka po sezoni, za 4 godine - ispričao je za klupsku televiziju Crvene zvezde legendarni Siniša.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.