"IDOL JEDNE GENERACIJE"... Vojvodina dirljivim rečima o Mihajloviću (FOTO)
Siniša Mihajlović, Foto: Printscreen/Youtube/Rai

"GOSPODIN U KOPAČKAMA"

"IDOL JEDNE GENERACIJE"... Vojvodina dirljivim rečima o Mihajloviću (FOTO)

Siniša, legendo, hvala ti na svemu. Neka ti je večna slava - stoji između ostalog u saopštenju novosadske "stare dame"

Objavljeno:

Fudbaleri Vojvodine poslednji put bili su šampioni države u sezoni 1988/89, a u timu je bio i nažalost legendarni preminuli Siniša Mihajlović.

Miha je u dresu novosadske "stare dame" igrao od 1988. do januara 1991. godine i u tom periodu odigrao je 90 utakmica i postigao 19 golova.

Klub sa "Karađorđa" oglasio se saopštenjem koje prenosimo bez redakcijskih promena.

- Sve u fudbalskom klubu Vojvodina, danas je bez reči i u mestu ukopane ostavila vest da nas je napustio naš dragi Siniša Mihajlović, neizostavni član naše druge šampionske generacije i legenda koja je svoje ime upisala zlatnim slovima u istoriju srpskog i evropskog fudbala. Kao mladi i izuzetno talentovani fudbaler, Siniša je u Vojvodinu došao iz Borova u leto 1988. godine i već u svojoj prvoj sezoni u pola belom, pola crvenom dresu, ispisao je istoriju „stare dame“ osvojivši titulu šampiona SFRJ, a sebe vinuo u visine u kojima je proveo čitavu svoju igračku karijeru. Tokom dve i po godine, Miha je za Vošu odigrao 90 utakmica i postigao 19 golova, a od svih klubova u kojima je kasnije igrao, samo je u Laciju postigao više – 20. Odigrao je i 63 utakmice za reprezentaciju Srbije i Crne Gore, na kojima je postigao 10 golova. Dobitnik je nagrade za jugoslovenskog fudbalera godine (1999), a proglašen je i za počasnog građanina Novog Sada (2006) i Bolonje (2019). Kako je i sam priznao u svojoj biografskoj knjizi „Božja levica“, nijedan klub tokom karijere mu nije bilo tako teško da napusti kao onda kada je odlazio iz Vojvodine. Prema sopstvenim rečima, tog dana je sam automobilom dugo vozio po ulicama Novog Sada i razgledao grad u kojem je izgradio svoje fudbalsko ime, a svoju povezanost sa „starom damom“ je pokazao i time što je želeo da baš na „Karađorđu“ odigra svoju oproštajnu utakmicu, 28. maja 2007. godine. Naravno, ne treba ni podsećati da je te večeri „Karađorđe“ bio „pun kao oko“. Pred početak ove sezone, preko svog prijatelja, kuma i saigrača iz Vošine druge šampionske generacije Miroslava Tanjge, među prvima je čestitao Dragoljubu Zbiljiću na izboru za predsednika FK Vojvodina i poželeo „staroj dami“ mnogo sreće u ovom prvenstvu. Siniša Mihajlović neće biti upamćen samo kao neko ko je svojim golovima iz slobodnih udaraca opčinjavao planetu i čitav stadion dizao na noge, već i kao beskompromisni borac, idol jedne čitave generacije i neko ko je među navijačima svih klubova u kojima je igrao budio ponos, a među decom koja su ga gledala želju da jednog dana budu baš kao on. Siniša, legendo, hvala ti na svemu. Neka ti je večna slava - stoji u saopštenju Vojvodine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.