TRAGEDIJA NA SVETSKOM PRVENSTVU: Američki novinar preminuo tokom meča, brat veruje da je UBIJEN!
Grent Val, Foto: Twitter/jack settleman

sumnjiva smrt?

TRAGEDIJA NA SVETSKOM PRVENSTVU: Američki novinar preminuo tokom meča, brat veruje da je UBIJEN!

Val je bio potpuno zdrav kad je otišao na Mundijal gde je pokušao da uđe na stadion sa majicom duginih boja, ali mu se zdravlje naglo pogoršalo u poslednjih 10 dana

Objavljeno:

Velika tragedija dogodila se tokom mečeva četvrtfinala na Svetskom prvenstvu u Kataru pošto je američki novinar Grent Val preminuo.

Kako prenosi Dejli mejl, 48-godišnji Val, koji je pokrivao fudbal na ovom Mundijalu za CBS sports, NBC njuz, a koji je ranije radio za Sports ilustrejtid, bio je zdrav, pre nego što je kolabirao ovog petka. Po rečima njegovog brata, koji se oglasio na društvenim mrežama, Val je bio potpuno zdrav.

Njegov agent, Tim Skanal, preneo je Njujork Tajmsu, da je tokom petka i tokom mečeva, Val doživeo veliki stres i preminuo.

Prisutni američki novinari primetili su kako se Val samo "povukao" na svoje sedište tokom meča Argentina - Holandija na Luzial stadionu. Hitna pomoć je brzo stigla, ali su kasnije samo konstatovali smrt.

Američki novinar je odranije poznat svetskoj javnosti kao borac za LGBT prava i na samom početku SP pokušao je da uđe na stadion sa majicom koja na sebi ima dugine boje, ali je odmah udaljen zbog ovog rekvizita. Njegova smrt podigla je veliku buru u svetskoj javnosti i ovo je samo jedan od skandala koji prati ovaj Mundijal.

Njegov brat, Erik, koji je pripadnik gej populacije, oglasio se na društvenim mrežama i istakao:

- Ja sam razlog zbog kojeg je nosio majicu sa LGBT zastavom na Svetskom prvenstvu. Ne verujem da je moj brat tek tako preminuo, verujem da je ubijen - istakao je on.

Kolega Grenta Vala istakao je da je samo nekoliko minuta pre smrti Grent radio na svom laptopu, da su se šalili i smejali zajedno. Takođe, neposredno pre smrti, u jednoj od emisija koju je snimao, Val je istakao:

- Telo mi je popustilo, veliki stres i mnogo napora mogu to da ti urade. Poslednih 10 dana je glavni utisak meč SAD-Holandija. Osećam veliki pritisak i nelagodnost u grudima u poslednje vreme - istakao je Val i dodao:

Val je u ponedeljak objavio na Tviteru da je bolestan već 10 dana, a to je pripisao prekomernom radu i što nije dovoljno spavao dok je pratio Svetsko prvenstvo pre nego što su njegovi simptomi postali toliko ozbiljni da je morao da ode na medicinsku kliniku u Kataru.

- Išao sam kod lekara. Rekli su mi da nemam kovid, i da je verovatno reč o bronhititsu. Dali su mi antibiotike i sirup i već se osećam malo bolje. Ipak, još uvek nisam dobro - isktakao je on.

(Espreso/Dejli mejl)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.