USPEH KOJI OSTAJE UPISAN ZLATNIM SLOVIMA: Hrvatsku u polufinale odveli fudbaleri iz domaćeg šampionata!
Fudbalska reprezentacija Hrvatske, Foto: EPA/Georgi Licovski

slomili brazilce!

USPEH KOJI OSTAJE UPISAN ZLATNIM SLOVIMA: Hrvatsku u polufinale odveli fudbaleri iz domaćeg šampionata!

Igrači Dinama iz Zagreba do ludila su doveli svoje rivale u četvrtfinalu

Objavljeno: 21:02h

Nema rezultata, nema uspeha, nema titula u fudbalu bez domaćeg proizvoda, bez igrača iz nacionalnog šampionata. Primera je mnogo za to, a najsvežiji je selekcija Hrvatske koja je epitet svetske fudbalske velesile potvrdila novim plasmanom u polufinale Mundijala - trećim u istoriji od kada se samostalno takmiče!

Posle Francuske 1998, Rusije 2018, "Kockastima" je to pošlo od ruke i noge, i od glave, jer za tako nešto je glava jako bitna, i u Kataru, čudesnom pobedom protiv prvog favorita za osvajanje Svetskog prvenstva, ekipe Brazila.

Ovaj uspeh ostaće zlatnim slovima upamćen u istoriji hrvatskog fudbala jer su mu ga konkretnim i ključnim reakcijama, potezima, intervencijama i golovima doneli fudbaleri iz domaćeg šampionata, trojac prvaka Hrvatske Dinama, fenomenalni golman Dominik Livaković i napadači Bruno Petković i Mislav Orišić.

Fudbalska reprezentacija Hrvatske
foto: EPA/Georgi Licovski

Prvi je do ludila dovodio napadače Brazila, bio je kao zid na golu za svaki udarac Južnoamerikanaca koji je išao ka njemu, i najzasluniji je što su Brazilci imali samo 1:0 u produžetku.

Za ostalo su se pobrinuli njegovi saigrači iz Dinama.

Petković je pogodio za 1:1 u drugom produžetku, krunisao veliki nalet Hrvata, efektno savladao Alisona i doneo Dalićevom timu još jenu penal-seriju u kojoj su, ispostavilo se i ovog puta, istinski gospodari.

Na penal ruletu treći igrač Dinama, Oršić, bio je, kao i svi njegovi saigrači, hladan kao led, potvrdio golgetersku klasu, baš kao što to radi godinama u dresu "Modrih" i najavio konačan slom Brazila.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.