ŠVAJCARSKI MEDIJI IMAJU ČUDAN ZAHTEV: Nije fer da samo Srbija bude kažnjena!
Džaka u sukobu sa srpskim fudbalerima, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

nema logike

ŠVAJCARSKI MEDIJI IMAJU ČUDAN ZAHTEV: Nije fer da samo Srbija bude kažnjena!

Novinari Blika uviđaju da provokacije nisu bile jednostrane i da je zapravo najveći deo njih došao od fudbalera Švajcarske albanskog porekla

Objavljeno:

Fudbalska utakmica između Srbije i Švajcarske glavna je tema u našim, ali i tamošnjim medijima danima nakon što je završena zbog očiglednih tenzija koje je prouzrokovala. Kao epilog svega, FIFA je odlučila da pokrene disciplinski postupak protiv našeg saveza, ali ne i protiv švajcarskog.

A baš u zemlji poznatoj po najboljim satovima i siru smatraju da to nije pravedno. Najpopularniji portal u ovoj zemlji Blik donosi na naslovnoj strani tekst "Šta narod kaže o disciplinskom postupku protiv Srbije?" u kojem se pitaju kako je moguće da je FIFA pokrenula postupak protiv našeg Saveza, a ne i protiv njihovog.

Novinari Blika uviđaju da provokacije nisu bile jednostrane i da je zapravo najveći deo njih došao od fudbalera Švajcarske albanskog porekla. Posebno je na udaru Granit Džaka, za kojeg smatraju da je morao da dobije određenu vrstu suspenzije zbog svog ponašanja.

Granit Džaka, Nikola Milenković
foto: JAVIER SORIANO / AFP / Profimedia

I dok se neki čitaoci slažu sa odlukom FIFA da samo protiv Srbije pokrene disciplinski postupak nazivajući je "pravednom, jer su Srbi provocirali i govorili stvari koje nemaju veze sa fudbalom", drugi su primetili nešto drugo. Mnogi osećaju da je čudno što Švajcarska neće snositi nikakve sankcije.

- Stvarno navijam za nacionalni tim, ali mislim da i on mora da snosi sankcije za sve što se desilo. Granit Džaka treba da bude kažnjen, jer kao kapiten tima treba da bude uzor svima ostalima, a to nije učinio uz svoje provokacije na terenu - piše jedan od čitalaca iz Švajcarske, a prenosi Blik.

Ostali čitaoci takođe potvrđuju njegovo mišljenje.

- Odluka je pravedna, ali mislim da i Granit Džaka treba na neki način da bude kažnjen - piše drugi čitalac.

Postoje i oni neutralni, koji ističu da samo treba stvari što pre zaboraviti i ne potpirivati vatru dodatno, jer će to usloviti novi haos.

- Pustite sve to. Srbi su pravili greške, kao i Džaka. Ako dodamo još ulja na vatru, biće beskorisno. Ko god da je pokrenuo konflikt, ako on potraje dugo, nigde nas neće odvesti - zaključuje Blik.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.