BIVŠI FUDBALSKI REPREZENTATIVAC (25) PRONAĐEN MRTAV: Ovo ga je SLOMILO, nije mogao da se izbori sa depresijom!
Roni Peiponen, Foto: EPA/Kimmo Brandt

jezivo

BIVŠI FUDBALSKI REPREZENTATIVAC (25) PRONAĐEN MRTAV: Ovo ga je SLOMILO, nije mogao da se izbori sa depresijom!

Duševnoj bolesti prethodila je fizička povreda

Objavljeno:

Bivši fudbaler Roni Peiponen, pronađen je mrtav. Imao je samo 25 godina kada je umro. Informaciju je potvrdila njegova porodica koja želi da se poštuje njihova tuga i privatnost.

U intervjuu za Helsingin Sanomat 2020, Roni Peiponen je otvoreno govorio o tome kako se razboleo od depresije dok je igrao u Norveškoj. Krajem juna 2020. otkazao je ugovor sa Heslinkijem zbog brojnih povreda i bio primoran da završi profesionalnu karijeru sa 23 godine.

Dakle, duševnoj bolesti prethodila je fizička povreda. Peiponen je morao da se dovede u formu pre prelaska u norveški klub Molde, što je izazvalo stres.

- Zbog strašnog stresa nisam mogao da spavam kako treba, a istovremeno sam znao koliko mi je san važan da se oporavim od treninga. Postao je to krug iz kog nisam mogao da izađem. Počeo sam da izgaram - rekao je Peiponen.

- Ljudi su mnogo pomogli. Nikada se sam ne bih izvukao iz tog sran*a.

- Želeo sam da budem toliko dobar fudbaler da niko ne može da me kritikuje. Tako sam mislio odmalena. Usput sam se, donekle, zaljubio u sport. Sada mi ne nedostaje fudbalski život koji je odredio ostatak mog života.

Peiponen je počeo da igra fudbal u Malminkartanovom Petu i prešao u HJK sa 8 godina.Debitovao je u Veikausligi u sezoni 2015. godine. Odigrao je 44 utakmice prvenstva u karijeri i osvojio prvenstvo Finske u sezoni 2018.

Bio je reprezentativac Finske u svim mlađim kategorijama.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.