TUGA: Umro Dragoljub Samardžić!
Dragoljub Samardžić, Foto: FK Vojvodina

loša vest

TUGA: Umro Dragoljub Samardžić!

Klub je obavestio javnost je o tužnom događaju

Objavljeno:

Tužna vest za srpski fudbal stigla je danas iz Novog Sada.

Legendarni golman, višedecenijski član Skupštine i bivši predsednik FK Vojvodina Dragoljub Samardžić preminuo je u 74. godini.

Javnost je o ovom tužnom događaju obavestio upravo novosadski klub.

- Tužnog srca, fudbalski klub Vojvodina obaveštava javnost da je član Skupštine FK Vojvodina i nekadašnji predsednik našeg kluba Dragoljub Samardžić preminuo jutros u svojoj 74. godini.

Bio je član Upravnog odbora FK Vojvodina u vreme kada je 2020. godine osvojen drugi Kup Srbije u klupskoj istoriji, a neposredno nakon toga je preuzeo i funkciju predsednika kluba. Sa nje se povukao u maju ove godine, nakon čega je deo kluba ostao kao član klupske Skupštine. Takođe je obavljao i funkciju savetnika gradonačelnika Novog Sada za investicije.

Kao golman, imao je i zavidnu sportsku karijeru, pošto je, kao jedan od najmlađih u timu, bio deo ekipe Vojvodine koja je 1966. godine osvojila titulu šampiona Jugoslavije, posle čega je karijeru nastavio u Holandiji. Početkom ovog veka, obavljao je i funkciju sportskog direktora FK Vojvodina.

Njegovoj porodici, prijateljima, Gradu Novom Sadu i svima koji su ga poznavali, fudbalski klub Vojvodina izražava svoje iskreno i duboko saučešće - stoji u saopštenju FK Vojvodina.

Vreme i mesto komemoracije i sahrane biće kasnije objavljeni.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.