"SRBI K'O REKREATIVCI, ČEKAJU KAD ĆE NA PIVO! Čudno mi je da Piksi nije reagovao..."
Dragan Stojković Piksi, Foto: Starsport©

šta se desilo?

"SRBI K'O REKREATIVCI, ČEKAJU KAD ĆE NA PIVO! Čudno mi je da Piksi nije reagovao..."

Da su pomerili zadnju liniju nazad deset metara kad su videli da Kamerunci idu grlom u jagode, postigli bi još dva-tri gola - kaže Jeličić ono što su mnogi primetili

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Srbije je ispustila pobedu protiv Kameruna i sada joj je ista neophodna protiv Švajcarske kako bi prošli u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru.

"Orlovi" su preokrenuli 0:1 do poluvremena, na startu drugog povećali prednost na 3:1 divnim timskim golom, a onda za dva minuta primili dva gola.

Javnost generalno nije zadovoljna načinom igre, mnogi krive selektora Dragana Stojkovića, ali činjenica je da nas je Brazil spasao i omogućio nam šansu da pobedom nad Švajcarskom prođemo dalje.

Fudbalska reprezentacija Srbije, Sergej Milinković-Savić, Dušan Tadić, Nemanja Gudelj
foto: EPA/Neil Hall

Utakmicu Srbija - Kamerun komentarisali su i u komšiluku. Stručni komentator na HRT-u Joško Jeličić smatra da je Srbija odigrala neozbiljnu završnicu meča.

- Znale su se dogoditi situacije u kojima bi Srbija otišla s pet igrača u napad i onda se nakon izgubljene lopte niko ne bi vratio u odbranu. Ovo me podseća na rekreacioni termin na kom ima još deset minuta do kraja, kad ne može niko ništa i čekamo kad ćemo na pivo. U Srbiji ima ozbiljnih igrača koji se nisu vraćali u odbranu - rekao je Jeličić pa poentirao onim što je bilo jasno i mnogim gledaocima:

Joško Jeličić
foto: Twitter printscreen

- Da su pomerili zadnju liniju nazad deset metara kad su videli da Kamerunci idu grlom u jagode, postigli bi još dva-tri gola. Izašao im je i najbolji štoper Strahinja Pavlović, a ušao Stefan Mitrović, koji je bio promašaj. Loša je odluka i što nije igrao Nemanja Gudelj jer Maksimović je odigrao utakmicu za zaborav - dodao je stručni konsultant HRT-a, podsetiviši i na Maksimovićevo loše praćenje Abubakara kod oba gola.

Jeličić je na kraju zaključio.

- Kod vođstva Srbije 3:1 stvari na terenu su izgledale neverovatno, čak i neozbiljno. Čudno mi je da Piksi nije reagovao tako da je uveo jednog igrača koji bi stabilizovao njegov sastav.

Srbija protiv Švajcarske igra u petak od 20 časova.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.