SENZACIJA ZA SENZACIJOM! Hrvati i Belgijanci neubedljivi - rapsodija Španaca i "čudo" Japanaca u režiji Asana
Belgija - Kanada, Foto: EPA-EFE/Tolga Bozoglu

sp katar 2022

SENZACIJA ZA SENZACIJOM! Hrvati i Belgijanci neubedljivi - rapsodija Španaca i "čudo" Japanaca u režiji Asana

Objavljeno: 00:21h
Završeno
00:09h

Četvrti dan Svetskog prvenstva u Kataru nam je doneo dosta uzbuđenja, ali i nova iznenađenja. Vicešampion sveta, selekcija Hrvatske je odigrala bez golova sa Marokom, dok je Belgija "nezasluženo" odnel pobedu protiv Kanađana.

Španci su uspeli da zabeleže najubedljiviju partiju na šampionatu i Kostariku pobede sa 7:0, a najveće iznenađenje su napravili Japanci koji su posle preokreta slavili sa 2:1 protiv Nemaca. Strelac trijumfalnog gola je bio nekadašnji fudbaler Partizana Takuma Asano.

Sutra će sve oči biti uprte u meč Brazil - Srbija, ali ovoga puta ne zbog petostrukog osvajača Mundijala, već zbog onoga što mnogi nedeljama najavljuju.

Srbija sanja "čudo" protiv moćnih Brazilaca, a biće tu još zanimljivih mečeva.

Kamerunci i Švajcarci će otvoriti program, da bi kasnije na teren izašli Urugvaj i Južna Koreja. Pre meča Srbije snage će odmeriti i Portugal i Gana.

21:56h

Kraj meča! Belgijanci odnose pobedu nad Kanađanima 1:0! Utisak je da su se provukli. 

Tibo Kurtoa je definitivno heroj meča, pored Bačuaija. Kanađani definitivno imaju za čime da žale.

21:41h

81. minut - Nova sjajna odbrana Tiboa Kurtoe!

21:34h

75. minut - Čine se da Kanađani polako gube snagu, Belgijanci imaju stvari u svojim rukama.

20:59h

Kapiten Crvene zvezde Milan Borjan je jedan od najiskusnijih u timu Kanade, a jedan dramatičan momenat nije promakao navijačima.

20:44h

44. minut - GOOOOOOOOOOL! Pravo niotkuda, Belgija vodi! Strelac je Bačuai.

20:32h

32. minut - Ponovo autsajder izgleda konkretnije. Kanađani jurišaju ka golu Belgije, ali je i dalje rezultat 0:0.

20:10h

10. minut - Tibo Kurtoa brani penal! Alfonso Dejvis je stao na belu tačku, šutirao u donji levi ugao, ali Belgijanac zaustavlja udarac!

20:03h

Meč Belgija - Kanada je počeo.

Sastavi: Belgija: Kurtoa - Dendonker, Aldervajreld, Vertongen - Kastanj, De Brujne, Vicel, Karasko - Tilemans, Batšuaji, Azar Kanada: Borjan - Džonston, Vitorija, Miler - Hoilet, Hačinson, Eustakio, Larijea - Bučanan, Dejvid, Dejvis

19:45h

Četvrti dan Svetskog prvenstva u Kataru će zatvoriti meč Belgije i Kanade u okviru Grupe F.

Šta mislite koji će biti ishod ovog okršaja?

18:44h

KRAJ ŠPANIJA - KOSTARIKA 7:0

Ubedljivi su bili Španci. Posle prvog poluvremena su rešili pitanje pobednika, jer je posle 45 minuta bilo 3:0, a do kraja utakmice smo imali prilike da vidimo još tri gola u mreži Kostarike, koja za celu utakmicu nije uputila njedan šut u okvir gola.

Fudbalska reprezentacija Španije
foto: EPA/Noushad Thekkayil
18:37h

74. minut - GOL - Lepotica Gavija za 5:0 u 74. minutu! Balde je hteo da proigra Moratu, ali je lopta išla malo prebrzo. No, iskusni napadač se snašao lepo, izašao sa loptom van kaznenog prostora i onda centrira za golobradog vezistu Barselone koji na prvu ispaljuje neodbranjiv hitac. Od stative, pravo u mrežu. Navas, pa verovatno ni niko drugi, ovo ne bi mogao da skine. Bravurozna reakcija Gavija!

18:14h

54. minut - GOL - Feran Tores! Četvrti gol za Španiju, a drugi za Toresa. Dupli pas Gavija i Toresa, delovalo je da neće biti ništa od ove akcije, ali se Feran sjajno snašao i ćušnuo loptu ispod Kejlora Navasa.

17:42h

31. minut - GOL - Feran Tores! Pobeda je umotana i servirana, ovo može do kraja da se pretvori samo u katastrofu Kostarike. Preuzeo je odgovornost Tores i rutinski savladao Navasa, koji je otišao u suprotnu stranu.

17:42h

21. minut - GOL - Markos Asensio! Eto zašto je Marko Asensio lažna "devetka". Fudbaler Real Madrida je savršeno iskoristio asistenciju Đordija Albe, a onda iz prve tik pored Navasa. Nemoćan je bio golman PSŽ, iako je imao loptu na rukama. Zakasnio je bukvalno delić sekunde. Važnu ulogu imao je kapiten Buskets koji je promenio ritam napada lepim dodavanjem ka Albi pre gola.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.