LEGENDARNI TRENER PROGNOZIRAO DUEL SRBIJE I BRAZILA: Evo šta je rekao za meč Orlova i Karioka!
Bora Milutinović, Foto: EPA/KIM LUDBROOK

interesantno

LEGENDARNI TRENER PROGNOZIRAO DUEL SRBIJE I BRAZILA: Evo šta je rekao za meč Orlova i Karioka!

Normalno da treba da se se uživa, svaka utakmica je za uživanje

Objavljeno:

Legendarni fudbalski stručnjak Bora Milutinović pričao je u Jutru TV Prve o Svetskom prvenstvu.

Milutinović je živa legenda Mundijala na kojima je učestvovao pet puta sa pet različitih reprezentacija.

Debitovao je 1986. sa Meksikom, potom je do SP vodio Kostariku 1990, onda i domaćina SAD 1994, pa Nigeriju 1998. i na kraju Kinu 2002.

- Bilo bi lepo kad bi Kostarika i Srbija došli do finala, to bi bilo divno - kaže Milutinović.

Srbija je u teškoj grupi u Kataru.

- Grupa je teška ali teška je za sve. Teška je koliko želimo da nam bude teška. Moramo da verujemo u kvalitete koje naši igrači imaju. Zaista verujem da možemo da postignemo pozitivan rezultat. Bilo bi idealno biti prvi, ali nije loše biti ni drugi. Važno je s kim igrate posle, u drugoj grupi imate i Urugvaj. Pa nije toliko važno prvi ili drugi koliko je važno ko je u drugoj grupi - kaže iskusni stručnjak.

Bora Milutinović, Fudbal, Žreb za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022
foto: Profimedia

Na startu turnira čeka nas spektakl protiv Brazila. - Normalno da treba da se se uživa, svaka utakmica je za uživanje. Naši igrači su pokazali kvalitete u klubovima. Nije bitno da li je Brazil ili neki drugi tim, igrač mora da uživa u svakoj utakmici u onoj igri koju pruža. Ne može se prognozirati rezultat, ne zna se šta će se desiti. Bilo bi divno da Srbija pobedi, ali prognozirati se ne može - rekao je Bora.

Milutinović, kao i Predrag Mijatović, ističe mentalnu pripremu kao ključni faktor. - Od psihološke pripreme najviše zavisi. Ja bih da podsetim da u našem timu ima nekoliko igrača koji su bili svetski prvaci, koji su pobedili Brazil sa 20 godina. Oni su stekli velike kvalitete u međuvremenu, posebno igrajući van tzemlje. To su kvaliteti koje nemaju drugi timovi - istakao je Bora Milutinović.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.