FEDERER IMA NOVO ZANIMANJE: Mnoge je IZNENADIO svojom odlukom, niko ovo nije OČEKIVAO!
Rodžer Federer, Foto: EPA/Andy Rain

tako je hteo

FEDERER IMA NOVO ZANIMANJE: Mnoge je IZNENADIO svojom odlukom, niko ovo nije OČEKIVAO!

Ja sam produkt švajcarskog tenisa, naše federacije

Objavljeno:

Rodžer Federer se od aktivnog bavljenja tenisom oprostio u septembru, ali je i dalje u fokusu medija.

Nekada najbolji teniser sveta je nedavno priznao da uživa u životu van teniskog terena, ali je i dodao da razmišlja da na određen način bude i dalje deo teniskog sveta.

Rodžer je rekao kako oseća da mu je povlačenjem veliki teret pao sa leđa.

- Mislim da nisam mnogo bio svestan toga, ali tek kad se povučete, shvatite kako sav taj pritisak odjednom prestaje. Osećate se nekako lakše, osećate olakšanje što posle 25 godina takmičenja možete da počnete da živite normalnim životom - kaže Federer.

Navijače švajcarskog tenisera jako zanima da li je Rodžer spreman da se u određenom kapacitetu vrati na ATP Tur u ulozi trenera.

Rodžer Federer
foto: EPA/Andy Rain

Nekoliko tenisera je imalo uspešnu tranziciju i okušalo se na tom planu, primeri su Ivan Lendl, Andre Agasi, Boris Beker, Goran Ivanišević i Džon Mekinro.

Federer kaže da mu je želja da sada što više vremena provodi sa decom i suprugom Mirkom, ali ne odbacuje da se jednog dana nađe u ulozi mentora.

- Ja sam produkt švajcarskog tenisa, naše federacije. Uvek ću biti deo toga, zato mi je teško da imam svoju akademiju. Osećam da bih time išao direktno protiv federeacije koja mi je jako bliska. Uz Nekst Gen program i Uniklo, radiću više na tom mentorskom planu kao i sa decom. Što se tiče treniranja... Nikad ne reci nikad. Stefan Edberg je govorio kako nikad neće trenirati nekoga, sve dok nije dobio poziv od mene. Pozvao sam ga na trening i on je rekao, ' u redu, hajde da radimo bar godinu'. Sada, moja deca pohađaju školu, trenutno sebe ne vidim u tome. Ipak, ukoliko se pojavi talentovan junior i potrebsni su mu moji saveti i podrška, rado ću to učiniti - zaključio je Federer.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.