ORLOVI U EVROPI: Kostić CAR derbija Italije, a Gudelj Sevilje! Ristić za 3 minuta dao GOLČINU, Bleki srušio Dekija!
Milenković, Kostić, Gudelj i Ristić, Foto: EPA/Raul Caro/EPA/Simone Arveda/EPA/ALESSANDRO DI MARCO/PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP / Profimedia

skener espresa

ORLOVI U EVROPI: Kostić CAR derbija Italije, a Gudelj Sevilje! Ristić za 3 minuta dao GOLČINU, Bleki srušio Dekija!

Piksija ipak brinu povrede Mitrovića i Vlahovića...

Objavljeno:

Završene su grupne faze u UEFA klupskim takmičenjima i svi se polako okrećemo Svetskom prvenstvu u Kataru koje počinje 20. novembra.

Do tada je srpskim reprezentativcima ostalo još samo nekoliko utakmica u nacionalnim prvenstvima, a u rubrici "Orlovi u Evropi" opet skeniramo njihov učinak pred Mundijal.

Selektor Dragan Stojković Piksi je imao dosta razloga za zadovoljstvo, ali inekih briga. Idemo redom.

GOLMANI

Predrag Rajković je sačuvao mrežu na gostovanju Majorke u impresivnoj pobedi nad Viljarealom (2:0). Takođe u La Ligi, Marko Dmitrović nije branio za Sevilju ni u LŠ protiv Sitija, ni u gtadskom derbiju sa Betisom.

Vanja Milinković-Savić je dobio žuti karton a Torino je izgubio u Bolonji 1:2. Marko Ilić je primio tri gola sa Kortrajkom u Ostendeu.

DEFANZIVCI

Mihailo Ristić je u završnici gostovanja razgoropađene Benfike u Eštorilu (5:1) postigao poslednji gol na meču, svoj prvenac u dresu lisabonskih "Orlova". I to kakav - projektilom sa oko 30 metara. Prethodno nije igrao protiv Makabija u LŠ.

Mihailo Ristić
foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP / Profimedia

Stefan Mitrović je opet komandovao odbranom Hetafea koji još jednom nije primio gol, ali nije ni pobedio Kadis - 0:0.

Miloš Veljković je sa Verderom pobedio Šalke 2:1 i zaradio žuti karton za 90 minuta na terenu. Erhan Mašović (Bohum) je i dalje povređen.

Strahinja Pavlović se sa Salcburgom od poraza u Milanu (0:4) oporavio pobedom nad Volfsbergerom u gostima 2:1 - odigrao je obe utakmice u celini.

Slično je prošao njegov imenjak Eraković sa Crvenom zvezdom koja je posle Monaka savladala Mladost 2:0.

Filip Mladenović je takođe bio standardan za Legiju (pobedili Lehiju 2:1).

Aleksa Terzić je odigrao ceo meč Fjorentine u gostima RFS-u (3:0), a Nikola Milenković je posle odmora bio strelac drugog gola u trijumfu nad Sampdorijom u Đenovi (2:0).

Nikola Milenković
foto: EPA/Simone Arveda

Matija Nastasić je odigrao svih 90 minuta za Majorku.

VEZISTI

Stefan Mitrović nije igrao protiv Mladosti posle samo jednog poluvremena u Monaku.

Darko Lazović se vratio posle povrede i odigrao sat vremena za Veronu u Monci (0:2). Saigrač Ivan Ilić je idalje povređen.

Saša Lukić je sa bele tačke doveo Torino u vođstvo u Bolonji, pre pomenutog preokreta domaćih. Nemanja Radonjić je igrao poslednjih 25 minuta.

Saša Lukić
foto: EPA/Elisabetta Baracchi

Filip Đuričić je igrao svih 90 minuta za Sampdoriju u porazu od "Viole".

Uroš Račić je igrao pola sata u trijumfu Brage nad Malmeom za plasman u nokaut fazu LE, a onda još 18 minuta u iznenađujućem porazu kod kuće od Kasa Pije.

Nemanja Gudelj je odigrao poluvreme protiv Sitija pa dao gol za Sevillju kojom je izbegla poraz od Betisa. Nemanja Maksimović je bio na terenu 66 minuta u dresu Mitrovićevog Hetafea.

Nemanja Gudelj
foto: EPA/Raul Caro

Sergej Milinković-Savić kao kapiten nije uspeo sa Laciom u LE i seli se u LK, a potom je propustio derbi sa Romom zbog kartona (1:0).

Filip Kostić je bio igrač utakmice u "derbiju Italije" jer je namestio oba gola Juventusa za pobedu nad Interom (2:0). Prethodno je igrao ceo meč protiv PSŽ-a (1:2).

Filip Kostić, Nikolo Barela, Serija A
foto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Dušan Tadić je namestio jedan gol Ajaksa u Glazgovu protiv Rendžersa (3:1), ali su "Kopljanici" potom izgubili derbi sa PSV-om u Amsterdamu, a kapiten Srbije je zamenjen u 81. minutu.

Marko Grujić je dobio malo veću minutažu i posle 90 minuta protiv Atletiko Madrida igrao i pola sata za Porto u gaženju Pasoš Fereire 4:0.

NAPADAČI

Aleksandar Mitrović je zbog lakše povrede propustio burno gostovanje Fulama Mančester Sitiju (1:2).

Briga Piksiju je i činjenica da je Dušan Vlahović bio nedovoljno spreman za duel Juventusa i Intera.

Luka Jović nije uspeo u dresu Fjorentine da zatrese mrežu ni za jedno poluvreme protif RFS-a ni za pola sata protiv Sampdorije.

(Espreso/N.Đ.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.