PORAŽAVAJUĆE: Nedeljni minimalac klinaca u Irskoj veći nego MESEČNA MINIMALNA PLATA srpskih fudbalera!
Foto: fkcrvenazvezda.com, Profimedia

auh...

PORAŽAVAJUĆE: Nedeljni minimalac klinaca u Irskoj veći nego MESEČNA MINIMALNA PLATA srpskih fudbalera!

I ako uzmemo u obzir razliku u životnim standardima dve zemlje, ovo je prejak udarac

Objavljeno: 10:48h

Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost objavio je informaciju koja odlično oslikava kakvo je generalno stanje u srpskom fudbalu.

Naime, profesionalni fudbaleri iz Republike Irske izborili su se minimalnu platu koja je znatno veća od one za njihove kolege u Srbiji, pa i ako uzmemo u obzir razliku u životnim standardima dve zemlje.

- Sindikat fudbalera Republike Irske izborio se za minimalne nedeljne zarade igrača:

Za igrače od 20 godina i starije, minimalno 430€ nedeljno.

Iznosi minimalnih zarada biće nešto niži za tinejdžere - Za igrače uzrasta od 19 godina minimalna zarada je 380€ nedeljno, za igrače uzrasta od 18 godina je 330€ nedeljno i za igrače uzrasta od 16 i 17 godina je 280€ nedeljno.

Fudbalska lopta
foto: EPA/Andrej Cukić

Dakle, niko ne može biti plaćen manje od navedenih iznosa pa je igračima od 20 godina i starijima zagarantovana minimalna godišnja zarada od 22.360€.

U Srbiji je zagarantovana minimalna godišnja zarada igrača 3.600 €, što je 6,2 puta manje nego našim kolegama u Republici Irskoj - piše u objavi SPFN.

Dakle, igrači stari 18 godina u Irskoj će primati nedeljno više nego njihove kolege (ne samo vršnjaci!) u Srbiji mesečno (300 €).

Predsednik sindikata, Mirko Poledica, svakom prilikom ukazuje na nepovoljni položaj većine fudbalera u Srbiji, a naročito u nižim ligama.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.