OVO JE SLEDEĆI RIVAL PARTIZANA: Trener srušio Real pa otišao u RAT, Hrvat 'POBEGAO', a ovo im je NAJOPASNIJI igrač!
Rašid Akanbi (levo), Foto: EPA/Peter Powel

mnogo se izmenili od zvezde

OVO JE SLEDEĆI RIVAL PARTIZANA: Trener srušio Real pa otišao u RAT, Hrvat 'POBEGAO', a ovo im je NAJOPASNIJI igrač!

Šerif je postao mnogo respektabilnije ime u UEFA takmičenjima od poslednjeg duela sa Partizanom

Objavljeno: 15:14h

Može se reći da je FK Partizan na žrebu za plej-of nokaut faze Lige konferencija, odnosno 1/16 finala, prošao dobro.

Crno-beli su izbegli rivale poput Lacija i Brage i igraće sa Šerifom iz Tiraspolja.

Podsetimo, moldavski tim je prošle sezone iznenadio Crvenu zvezdu eliminisavši je u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, nakon čega je u plej-ofu izbacio i Dinamo Zagreb, pa ostvario velike pobede u grupnoj fazi - nad Šahtjorom kod kuće i nad Realom u gostima!

FK Crvena zvezda, FK Šerif
foto: FK Crvena zvezda

Partizan se sa Šerifom takođe već sastajao - u 2. kolu kvalifikacija za LŠ-a 2005/06. bili su bolji dva puta po 1:0. Zatim su ipak ispali na poslednjoj prepreci, na penale protiv Artmedija Petržalke, da bi u UEFA kupu usledila blamaža protiv Makabi Petah Tikve.

Te 2005. Partizan je u prvoj utakmici igrao u Humskoj i slavio golom Obiore Odite u 63. minutu, a isti igrač je rešio i revanš u Tiraspolju pogotkom u 74. minutu.

Kapiten je tada bio Albert Nađ, golman Ivica Kralj, ljudi koji su sada na funkciji pomoćnika trenera i sportskog direktora Partizana.

Šerif je ipak u međuvremenu postao mnogo respektabilnije ime u UEFA takmičenjima.

Klub je u oktobru ostao bez hrvatskog trenera Stjepana Tomasa, koji je dao otkaz samo dva dana pre duela sa Mančester junajtedom u LE, pa je po ko zna koji put prviremeno rešenje na klupi Viktor Mihajlov.

A zanimljivo, u martu ih je napustio prethodni šef stručnog štaba, Jurij Vernidub, koji je otišao u rat Ukrajine sa Rusijom! U junu je Vernidub preuzeo ukrajinski Krivbas...

Jurij Vernidub
foto: EPA/Andrej Cukić

Glavna zvezda Šerifa je napadač Rašid Akanbi. Nigerijac je ove sezone postigao pet golova u prvenstvu Moldavije i po dva u kvalifikacijama za LŠ i grupnoj fazi LE.

Nema sumnje da će Gordan Petrić i saradnici posebno skautirati Akanbija pred dvomeč u februaru. Ali, do tada ima dovoljno vremena a i januarski prelazni rok...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.