LEO MESI OPET HARA: Srušio veliki rekord Ronalda u Ligi šampiona, Kristijano će PUĆI, a NEMOĆAN je! (VIDEO)
Lionel Mesi slavi gol protiv Makabija iz Haife/Kristijano Ronaldo, Foto: EPA/Peter Powel, EPA/Christophe Petit Tesson

idealna forma pred mundijal

LEO MESI OPET HARA: Srušio veliki rekord Ronalda u Ligi šampiona, Kristijano će PUĆI, a NEMOĆAN je! (VIDEO)

Sem ovog rekorda, Mesi je ujedno postigao isti broj golova za PSŽ kao cele debitantske sezone i postao prvi igrač dabl-dablom u ligama "petice"

Objavljeno: 08:32h

Pari Sen Žermen je juče pregazio dželata Crvene zvezde, Makabi Haifu, u 5. kolu grupne faze Lige šampiona (7:2), a čelnici kluba mogu biti prezadovoljni jer trio Mesi-Nejmar-Mbape funkcioniše sve bolje.

Nije bilo gola u kom nisu učestvovali, a Lionel Mesi je postigao dva i namestio dva.

Tako je postigao isti broj golova za PSŽ kao cele debitantske sezone, a ujedno je postao prvi igrač dabl-dablom u ligama "petice" (11 golova i 12 asistencija).

Ali, što mu je verovatno bitnije, svojim drugim golom postao je rekorder u kategoriji u kojoj je do juče bio izjednačen sa najvećim rivalom - Kristijanom Ronaldom.

Poznato je da su njih dvojica ubedljivo najbolji strelci elitnog UEFA takmičenja i Ronaldo je verovatno najviše patio što nije uspeo da izbori LŠ-a ili pobegne iz Mančester junajteda, jer ove sezone ne može da popravi svoj učinak.

A kako igraju pomenuti Kilijan Mbape i Erling Holand, možda i brojke Mesija i Ronalda nisu tako nedostižne kako se čine, pa se svaki gol računa.

Ipak, juče je Leo Mesi prevazišao Portugalca u jednoj užoj kategoriji - broju golova u LŠ-a šutevima izvan šesnaesterca. Kristijano ih ima 22, a Argentinac, od juče, 23.

Ronaldo inače ima ukupno 140 golova u Ligi šampiona, a Mesi sada 129. I mlađi je dve godine...

Da živimo u vremenu sjajnih golgetera govori i činjenica da su trenutno aktivni i treći i četvrti strelac LŠ-a, Robert Levandovski (91 gol) i Karim Benzema (86).

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.