PREDSEDNIK SUDIJSKE KOMISIJE FSS SE OGLASIO: Odgovorio Partizanu na sliku u Zvezdinom dresu, VAR komunikaciju...
Dejan Filipović, Foto: Starsport©

ne stišava se

PREDSEDNIK SUDIJSKE KOMISIJE FSS SE OGLASIO: Odgovorio Partizanu na sliku u Zvezdinom dresu, VAR komunikaciju...

Verovatno će je izvlačiti svaki put kad se nekom učini da je to zanimljivo - kaže Filipović

Objavljeno:

Partizan je žestoko udario po prvom čoveku Sudijske komisije Dejanu Filipoviću posle remija protiv Javora u Humskoj (3:3).

Crno-beli su posle meča u nedelju poručili da će insistirati na tome da dobiju transkript razgovora sudija, tvrdeći da za to imaju pravo.

Osim toga, predstavnici Partizana su na društvenim mrežama objavili fotografiju Dejana Filipovića u dresu Crvene zvezde, ali iz perioda kad je bio dete.

- Moja fotografija u Zvezdinom dresu poznata je javnosti, evo, deset godina. Verovatno će je izvlačiti svaki put kad se nekom učini da je to zanimljivo. Što se tiče Partizanovog zahteva da ima uvid u komunikaciju glavnog sudije sa nadležnima u VAR sobi, Savez to ne može da dozvoli. To je najstrože zabranjeno, diskrecija u komunikaciji među sudijama je zagarantovana. To može lako da se proveri sa dva klika na internetu, pravila u vezi VAR-om i ko može da ima uvid. Postoje izuzeci, ali oni se ne odnose na donošenje odluka na terenu. Naravno, Partizan ima pravo da se zvanično obrati Savezu, a Savez će mu na to i odgovoriti - objasnio je Filipović.

FK Partizan, FK Javor
foto: Starsport©

Podsećanja radi, crno-beli su posle remija sa Javirom, ukazali su na dve situacije - na dosuđeni penal posle starta veziste Kristijana Belića na defanzivca gostiju, imenjaka Tojčića, a potom i na situaciju u kaznenom prostoru gostiju, u kojem je štoper Igor Vujačić završio na zemlji posle duela sa igračem Javora, u nadoknadi vremena, nedugo posle izjendačenja Ivanjičana.

Sudija je posle provere sa VAR sobom pokazao da se igra dalje i da nema faula.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.