SRBIJA OSTAJE BEZ LIGE ŠAMPIONA? Turci u ofanzivi, sledeća sezona HAOTIČNA (FOTO)
Detalj sa večitog derbija, Foto: Starsport©

GORUĆI PROBLEM!

SRBIJA OSTAJE BEZ LIGE ŠAMPIONA? Turci u ofanzivi, sledeća sezona HAOTIČNA (FOTO)

Naša zemlja i dalje je na 11. mestu sa 30.875 bodova, ali čast da ima direktno mesto u elitnom takmičenju mogla bi ubrzo da nestane

Objavljeno:

Partizan je pobedio Keln, a Crvena zvezda izgubila od Ferencvaroša tako da je Srbija i dalje na 11. mestu sa 30.875 bodova.

Situacija će se teško popraviti pošto je Austrija 10. sa 33.000 boda, a Belgija na 35.400 i uskoro će smeniti Škote sa osme pozicije.

Detalj sa utakmice Ferencvaroša i Crvene zvezde
Detalj sa utakmice Ferencvaroša i Crvene zvezdefoto: Trenka Attila / Attila Trenka / Profimedia

Podsetimo, 11. mesto prvaku naše zemlje naredne sezone donosi direktan plasman u Ligu šampiona, ali ta čast mogla bi ubrzo da nestane.

Naime, u sezoni 2023/24, u našem fudbalu imaćemo direktno mesto u elitnom takmičenju, a vicešampion ide u kvalifikacije.

Ipak, Turska nam diše za vratom pošto je Trabzon trijumfom od 4:0 protiv Monaka i Turci su dobili 2.200 bodova i sa 18. stigli su na 14 mesto.

Kada govorimo o njihovim predstavnicima, Konja je ispala, Trabzon je blizu evropskog proleća, Sivaspor je prvi u Ligi konferencija, a put u istom takmičenju nastaviće i Bašakšehir, kao i Fenerbahče u Ligi Evrope.

Za petana su nam i Norvežani sa 28.750 bodova, Česi imaju 28.050, a Turci 27.900.

Detalj sa utakmice Trabzona i Crvene zvezde
Detalj sa utakmice Trabzona i Crvene zvezdefoto: FK Crvena zvezda

Ukoliko Crvena zvezda pobedi Trabzon, a Partizan bude bolji od Slovackog, sledi "bežanje" Česima i ostajanje na 11. mestu makar do kraja sezone i to znači makar jedno mesto u Ligi šampiona i za dve godine.

Naredne sezone Srbiju će predstavljati pet klubova, što znači da će se koeficijent deliti sa pet, a ne sa četiri kao do sada.

Takođe, prvak naše zemlje imaće težak zadatak jer će biti mučno osvojiti evropski koeficijent, ako u grupi Lige šampiona bude sa "aždajama".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.