ORLOVI U EVROPI: Mladenović UBITAČAN kao da je napadač, Veljković UTIŠAO Leverkuzen! AGONIJA Vlahovića i Jovića!
Reprezentataivci Srbije, Foto: EPA/Giuseppe Lami, Profimedia, EPA/Serena Campanini, EPA-EFE/Leszek Szymanski

skener espresa

ORLOVI U EVROPI: Mladenović UBITAČAN kao da je napadač, Veljković UTIŠAO Leverkuzen! AGONIJA Vlahovića i Jovića!

Marko Dmitrović je konačno stao na gol Sevilje, a Sergej Milinković-Savić je "otvorio račun" u ovosezonskoj Seriji A

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Srbije se ovog ponedeljka opet okupila, a selektor Dragan Stojković Piksi je na konferenciji za medije govorio o igračima sa spiska za predstojeće duele Lige nacija, ali i o onima koji nisu na istom ili tek treba da očekuju njegov poziv.

"Orlovi" u subotu 24. septembra dočekuju Švedsku u Beogradu, a potom takmičenje u grupi B4 završavaju gostovanju lideru Norveškoj u Oslu 27. septembra, takođe s početkom u 20.45.

Pred reprezentativnu pauzu, brojni reprezentativci Srbije igrali su utakmice u UEFA klupskim takmičenjima, a potom i u nacionalnim prvenstvima širom Evrope, a "Espreso" analizira njihov učinak.

GOLMANI

Predrag Rajković se i dalje čini kao najsigurnija opcija na golu - opet je bio standardan i sačuvao mrežu u pobedi Majorke nad Almerijom (1:0). Vanja Milinković-Savić je takođe prvi izbor u Torinu, ali je poražen sa "Bikovima" kod kuće od Sausola (0:1).

Marko Dmitrović je konačno dobio pravu priliku u Sevilji i pošto je ostao nesavladan u LŠ-a na gostovanju Kopenhagenu, zamenio je Bona na startu drugog poluvremena na gostovanju Viljarealu i primio izjednačujući gol (1:1).

Marko Dmitrović
foto: Profimedia

Marko Ilić je takođe (uz Dmitrovića i Savića) dobio poziv Piksija posle konstantnih dobrih nastupa u Kortrajku. Mile Svilar je bio na klupi Rome.

ODBRAMBENI IGRAČI

Nikola Milenković je povređen, ali je Aleksa Terzić dobio priliku u dresu Fjorentine protiv Bašakšehira u LE. Stefan Mitrović je vezao dve pobede sa Hetafeom i odigrao svih 90 minuta.

Miloš Veljković je golom u 82. minutu Verderu izborio remi u Leverkuzenu. Strahinja Pavlović je već nezamenljiv u RB Salcburgu sa kojim je izvukao 1:1 u Londonu protiv Čelsija, pa kiksnuo protiv Rapida (isti rezuiltat).

Još više se istakao Filip Mladenović koji je dao dva gola i asistirao za treći za preokret Legije protv Legnice.

Filip Mladenović
foto: EPA/Leszek Szymanski

VEZISTI

Sergej Milinković-Savić je postigao prvi gol za Lacio ove sezone, a upisao i petu asistenciju. Dušan Tadić nije imao takvog uspeha sa Ajaksom koji je dva puta poražen 1:2 - od Liverpula i AZ Alkmara.

Sergej Milinković Savić
foto: EPA/Giuseppe Lami

Nemanja Maksimović je igrao 62 minuta za Hetafe, dok je Nemanja Gudelj odigrao oba meča Sevilje. Uroš Račić je po 59 minuta igrao za Bragu u LE i portugalskoj ligi.

Filip Kostić je zamenjen u oba bolna poraza Juventusa (od Benfike i Monce). Saša Lukić, Ivan Ilić, Darko Lazović i Filip Đuričić su bili standardni u Torinu, Veroni i Sampdoriji.

NAPADAČI

Dušan Vlahović se proveo kao i Kostić, ali njega Alegri nije menjao i obojica su pod udarom italijanskih medija. Slična situacija je bila sa Lukom Jovićem koji je posle niza loših partija (uključujući poluvreme sa Bašakšehirom) ostavljen na klupi, a Fjorentina pobedila.

Dušan Vlahović
foto: EPA/Serena Campanini

Aleksandar Mitrović začudo nije učestvovao ni u jednom od tri gola Fulama na gostovanju Notingem Forestu (3:2).

(Espreso/N.Đ.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.