AKO OVAKO NASTAVI DAĆE PREKO 60 GOLOVA! Niko nije harao Premijer ligom kao nestvarni Holand, ove brojke su BOLESNE!
Erling Holand nema milosti prema protivničkim golmanima, Foto: EPA/Peter Powell

premijer liga, .kolo

AKO OVAKO NASTAVI DAĆE PREKO 60 GOLOVA! Niko nije harao Premijer ligom kao nestvarni Holand, ove brojke su BOLESNE!

Možda je najfascinantniji podatak da je Erling Holand do tri het-trika došao svetlsnim godinama brže nego ostali velikani najjače lige sveta

Objavljeno: 08:58h

Erling Holand (Haaland se čita tako) je rekao da zna da kada napravi trk u pravo vreme, da je nezaustavljiv u protivničkom šesnaestercu.

To je još jednom - ne, još TRI puta - pokazao u derbiju Mančestera kada je postigao svoj treći het-trik u Premijer ligi otkako je stigao u Siti, dakle, u samo osam ligaških utakmica. Pritom je u nedelju upisao i dve asistencije u gaženju gradskog rivala Junajteda - 6:3.

ERLING HOLAND OD A DO Š: Srbi će PLAKATI OD SMEHA kada čuju KOJA MU JE OMILJENA PESMA, a nadimak mu je TEK LUD

Norvežanin je u Mančester sitiju okružen vrhunskim fudbalerima i kako je sam rekao san svakog napadača je da igra u takvom sistemu Pepa Gvardiole, ali i pored toga njegov učinak je zapanjujući, naročito u prvoj sezoni u engleskom fudbalu.

Možda je najfascinantniji da je do tri het-trika došao svetlosnim godinama brže nego ostali velikani najjače lige sveta - najbliži pratilac mu je Majkl Oven kome je za ovaj podvig bilo potrebno 48 utakmica, šest puta više nego Holandu!

A pošto je "Demon", kako su ga saigrači prozvali zbog sličnosti sa likom iz serije "House of the Dragon", prvi strelac Premijer lige sa 14 golova, to znači da je postizao 1,75 golova po meču. A nije igrao svih 90 minuta na pola tih mečeva!

Ako nastavi ovim tempom, daće preko 60 golova u debitanskoj sezoni u Premijeršipu, precizno 66.5!

Pojedini navijači rivalskih klubova, u komentarima govore kako je Premijer liga postala "Farmerska liga", ali teško da je ovde reč o slabosti konkurencije jer engleski klubovi u UEFA takmičenjima janso pokazuju snagu.

A i u Ligi šampiona je Holand krenuo silovito i dao dva gola Sevilji pa jedan bivšem klubu Dortmnudu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Espreso/N.Đ.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.