CRNOGORCI U PROBLEMU, UEFA POKRENULA ISTRAGU: Kamaru (opet) rasistički vređali?!
Igor Vujačić i Glen Kamara, Foto: EPA/Boris Pejovic

skandal

CRNOGORCI U PROBLEMU, UEFA POKRENULA ISTRAGU: Kamaru (opet) rasistički vređali?!

Sredinom prvog poluvremena, bila je primetna gužva oko Kamare

Objavljeno:

Poraz Crne Gore od Finske u poslednjem, haotičnom meču B Lige nacija, sinoć pod Goricom, neće, po svemu sudeći, biti jedini problem crnogorske fudbalske reprezentacije, prenose Vijesti.

Zapravo, biće i mali problem, ukoliko istraga UEFA pokaže da je igrač finskog tima Glen Kamara vređan na rasnoj osnovi tokom utakmice.

Fudbalski savez Finske objavio je da je evropska kuća fudbala pokrenula istragu neposredno po završetku susreta u Podgorici, zbog sumnje na rasističko ponašanje "jednog crnogorskog igrača prema Glenu Kamari".

Glen Kamara, Rendžers
foto: EPA/Martin Divisek

Sredinom prvog poluvremena, bila je primetna gužva oko Kamare, a sudija Fransis Letegzije je pozvao kapitene Jovetića i Pukija na razgovor - moguće da je finski fudbaler baš tada i prijavio da je vređan.

Iz FS Finske su saopštili da neće komentarisati slučaj dok je istraga u toku.

Kamara je, podsećaju finski mediji, 2021. godine bio na meti rasističkih uvreda na meču Lige Evrope, između Slavije iz Praga i Rendžersa, te da ga je vređao češki fudbaler Onžej Kudela, koji je zbog toga kažnjen sa deset mečeva suspenzije iz UEFA takmičenja, pa je propustio i Evropsko prvenstvo.

U aprilu 2019. godine, UEFA je kaznila Crnu Goru igranjem jednog meča pred praznim tribinama zbog rasističkog ponašanja navijača i uvreda na rasnoj osnovi igrača Engleske.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.