"J***NI MAJMUNE": Džerard i Rendžers napali štopera Slavije zbog RASIZMA, Česi odbacuju ODVRATNE optužbe! (VIDEO)
Foto: EPA/Andrew Milligan

novi rasistički skandal

"J***NI MAJMUNE": Džerard i Rendžers napali štopera Slavije zbog RASIZMA, Česi odbacuju ODVRATNE optužbe! (VIDEO)

Incident se dogodio u nadoknadi, a na video snimku je Kudela prišao Kamari, pokrio usta i nešto mu rekao blizu uha, posle čega je igrač Rendžersa poludeo

Objavljeno:

Fudbaler Rendžersa Glen Kamara optužio je igrača Slavije Prag Ondržeja Kudelu da ga je uvredio na rasnoj osnovi tokom utakmice Lige Evrope.

- Poznajem Glena i verujem mu 100 odsto. To što se desilo je razočaravajuće - rekao je trener Rendžersa Stiven Džerard, koji je stao u odbranu Kamare, koji je crnac.

Slavija je u četvrtak uveče pobedila Rendžers sa 2:0 u Glazgovu i prošla u četvrtfinale Lige Evrope.

Incident se dogodio u nadoknadi, a na video snimku je Kudela prišao Kamari, pokrio usta i nešto mu rekao blizu uha, posle čega je igrač Rendžersa poludeo, tražio od arbitra da reaguje pa besno jurio Kudelu koji se samo izmicao u stranu.

Kamere su zabeležile trenutak kada Bongani Zunga govori ka klupi Rendžersa kako je Kudela uvredio njegovog saigrača rečima: "Je**ni majmune! (F**king monkey), a fudbaler Slavije je posle meča pak tvrdio da je rekao "je**ni liku! (F**king guy)"...

Džerard je naveo da je Kamara potišten posle incidenta, a da je on sam razočaran što iz praškog kluba negiraju da je bilo rasizma.

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je da čeka detaljne izveštaje zvaničnika utakmice pre nego što komentariše slučaj.

Slavija je negirala navode i objavila da je Kamara napao Kudelu posle utakmice jer češkom timu "nije bilo dozvoljeno da uđe u svlačionicu".

- To je odvratna optužba na račun jednog od naših kapitena i mi je odbacujemo - navodi se u saopštenju Slavije.

Kudela je rekao da je bilo nepristojnih reči, ali da one nisu imale veze sa rasizmom.

- To je rečeno pod jakim emocijama, ali apsolutno odbacujem da sam ga uvredio na rasnoj osnovi - naveo je Kudela.

Slavija je saopštila da je Kamara napao Kudelu i da ga je udario pesnicom, a da je Džerard svedok incidenta, kao i predstavnici UEFA koji su "bili šokirani ponašanjem igrača Rendžersa".

UEFA je objavila da je svesna incidenta koji se dogodio u tunelu posle utakmice i u kom su učestvovali igrači oba tima.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.