SKANDAL: Poznati fudbaler ne ide na Mundijal zbog dopinga!
Ilustracija, Foto: EPA/Ennio Leanza

test ga eliminisao

SKANDAL: Poznati fudbaler ne ide na Mundijal zbog dopinga!

U međuvremenu je i promenio klub

Objavljeno:

Senegalski reprezentativac Keita Balde najverovatnije neće biti deo Svetskog prvenstva u Kataru pošto je prekršio doping pravila još tokom aprila u dresu Kaljarija, iako je ponovni test pokazao da nije pozitivan.

On je u međuvremenu promenio klub, te je sada član Spartaka iz Moskve, a ruski klub je istakao kako na ofanzivca ne može da računa dok mu ne istekne zabrana.

– Naš vezni fudbaler Keita Balde je suspendovala Nacionalna antidoping agencija Italije sve do 5. decembra zbog kršenja pravila dok je igrao za Kaljari. Uzorak koji je tog dana uzet Baldeu nije pokazao zabranjene supstance, ali sve zabrane nacionalnih antidoping agencija automatski prihvata FIFA i moraju sve asocijacije i konfederacije da je prihvate. Tako je kaznu Italijana prihvatio i Fudbalski savez Rusije – stoji u saopštenju moskovskog velikana.

Zanimljivo je da je Keita Balde stigao i da debituje za Spartak, i to u meču protiv Zenita početkom septembra kada je odigrao 38 minuta, ali u međuvremenu je nastupila zabrana zbog koje se najverovatnije neće naći među putnicima za Svetsko prvenstvo.

Podsećamo, Senegal će u grupi na Mundijalu igrati sa domaćinom Katarom, Ekvadorom i Holandijom.

(Espreso / Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.