ZEMLJOTRES U SVETU FUDBALA! FIFA izbacuje reprezentaciju sa Mundijala?!
Ekvador - Argentina, Foto: EPA/Jose Jacome

šok!

ZEMLJOTRES U SVETU FUDBALA! FIFA izbacuje reprezentaciju sa Mundijala?!

Posle odbačenih navoda, isplivali novi dokazi

Objavljeno: 08:27h

Svetsko prvenstvo se bliži, ostalo je nešto malo više od dva meseca do početka turnira, ali je glavna tema i dalje, da li će spisak učesnica Mundijala ostati nepromenjen, pošto su isplivali novi dokazi protiv Fudbalskog saveza Ekvadora.

Sve je počelo zahtevom Fudbalskog saveza Čilea upućenog FIFA da se ispita nastup Bajrona Kastilja za ovu nacionalnu selekciju, pošto tvrde da desni bek nije rođen u Ekvadoru već u Kolumbiji. Uz to Čileanci su tvrdili da igrač Barselone iz Gvajakila nije rođen 1998. godine kako zvanično stoji u njegovim papirima, već tri godine ranije.

Fudbalska reprezentacija Ekvadora
foto: REUTERS/Henry Romero

Međutim, ti navodi su odbačeni, ali su se sada pojavili novi dokazi, koji ne idu na ruku Ekvadoru. Tako je britanski "Dejli mejl" došao do dokumenata i audio zapisa od pre četiri godine, na kojima se navodno čuje Kastiljo, koji priznaje da je krivotvorio dokumente u dogovoru sa čelnikom saveza.

Tom prilikom, on je potvrdio da je rođen 1995. godine u Kolumbiji, a ne 1998. godine u Ekvadoru, dok mu je navodno u svom tom "lažiranju papira" pomogao Marko Zambrano, vlasnik jednog ekvadorskog kluba i biznismen. Sumnja da nije sve čisto oko ovog igrača, prvi put se pojavila 2015. godine pri transferu iz ekvadorskog Emeleka u Norteameriku, inače klub upravo Zambrana, koji je suspendovan kada je dokazano da je "petljao" oko papira.

Pehar Svetskog prvenstva
Pehar Svetskog prvenstvafoto: EPA/Leszek Szymanski

Kastiljo je do sada upisao osam nastupa za državni tim Ekvadora, selekcije koja je na kraju završila kao četvrta u kvalifikacijama u južnoameričkoj zoni. Izvučeni su u grupi A Svetskog prvenstva, zajedno sa domaćinom sa Katarom, Senegolom i Holandijom, a još 2019. godine su objavili da je Kastiljo njihov državljanin i da ima pravo nastupa. Hoće li sada FIFA reagovati i da li će se njegov status promeniti, ostaje da vidimo do početka Mundijala u Kataru.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.