OTIŠ'O SI DRAGANE, OSTALA JE TUGA! Mance je jedan klub veličao više od Partizana... 37 godina otkako je poginuo
Dragan Mance, odigrao je 279 utakmica, postigao 174 gola, Foto: Printscreen/YouTube

na današnji dan...

OTIŠ'O SI DRAGANE, OSTALA JE TUGA! Mance je jedan klub veličao više od Partizana... 37 godina otkako je poginuo

"Momci, maločas je poginuo naš Dragan. Trening je završen"

Objavljeno: 11:57h

Mance je život izgubio 3. septembra 1985. godine.

Na današnji dan, pre 37 godina, jugoslovenski fudbal i Partizan zadesila je teška tragedija zbog smrti legendarnog napadača crno-belih Dragana Mancea!

Mance je 20 dana pre 23 rođendana, tog 3. septembra 1985. godine, krenuo na trening Partizana, svojim automobilom udario je u elektirčni stub i izgubio život.

- Momci, maločas je poginuo naš Dragan. Trening je završen - rekao je tadašnji trener Partizana Nenad Bjeković, dok niko u Humskoj nije mogao da veruje šta se dogodilo.

Ono što je zanimljivo jeste to da je Mance samo tri meseca pre smrti dao intevju za "Jugopapir" u kom je poručio da ga želi Dinamo i da će najverovatnije otići u Zagreb.

- Odlazim definitivno. Naravno, ako se u međuvremenu u Partizanu nešto bitnije ne promeni. I u Partizanu znaju da pregovaram s Dinamom. Razgovori su u završnoj fazi. Trenutno sam Dinamov samo 60 odsto, ostalih 40 otpada na druge. Pre svega, na Partizan.

Na pitanje zašto baš ide u Dinamo. Mance je tada rekao:

- Zato što je veliki klub, a ja želim da igram samo u velikim klubovima. Osim toga, Zagrepčani su pokazali da se najviše zanimaju za mene. Odlazim iz dva razloga. Prvi je stan, a drugi, ostali uslovi koji mi se nude. Partizan mi daje stan, ali manji nego što tražim. Nude dvosobni, ja hoću trosobni. Sada sam samac, neću još dugo biti. Zapinje i oko para. Daju po propisima, a oni su toliko smešni da se za taj novac ne može dobiti ni nižerazredni fudbaler - rekao je Mance, a prenosi hrvatski "Index."

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.