ISTRAŽIVANJE ŠVAJCARACA: Zvezda osvaja titulu u Srbiji, samo jedna promena u "ligama petice"!
Mirko Ivanić na večitom derbiju, Foto: Starsport©

slažete li se s predviđanjima?

ISTRAŽIVANJE ŠVAJCARACA: Zvezda osvaja titulu u Srbiji, samo jedna promena u "ligama petice"!

Za Francusku i Nemačku nije potrebna kristalna kugla

Objavljeno:

Međunarodni Centar za studije sporta (CIES) iz Švajcarske uradio je zanimljivo istraživanje o 23 najjača evropska nacionalna prvenstva, među njima je i Superliga Srbije.

Prema istraživanju renomiranog Centra za studije sporta (CIES) titulu u Srbiji će osvojiti Crvena zvezda. Partizan će ponovo do drugog mesta, a Čukarički trećeg, dok će u Evropu još Vojvodina i TSC. U plej-ofu će se takmičiti još Javor, Spartak i Voždovac.

Zvezda - Pjunik, FK Crvena zvezda
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Ispadanje iz lige CIES predviđa kruševačkom Napretku i debitantu u eliti, ekipi Mladost GAT, dok će u baraž za opstanak Kolubara i Radnički 1923.

Što se Premijer lige tiče, tu se za šampiona postavlja Mančester siti, ispred Liverpula, Čelsija i Totenhema.

CIES piše da će peti biti trenutni lider Arsenal, a da će ispasti Bornmut, Sautempton i Notingem.

Mančester siti
foto: Profimedia

Bundesligu će, pretpostavili ste, osvojiti Bajern Minhen, ispred Borusije Dortmund, RB Lajpciga, Leverkuzena i Frajburga. Ispašće Šalke, Herta i Bohum.

Velike investicije neće pomoći Barseloni i titulu u La Ligi će opet osvojiti Real Madrid, navodi CIES, ispred Atletika, Katalonaca i Sevilje. Ispadaju Kadis, Majorka i Đirona.

FK Real Madrid
foto: EPA/Friedemann Vogel

Seriju A će prema progzozama CIES-a osvojiti Inter, ispred aktuelnog prvaka Milana i Napolija. Juventusu je prognozirano tek četvrto mesto, a u Seriju B će ispasti Kremoneze, Salernitana i Leće.

Ni u Ligi 1 nema mnogo dilema oko imena prvaka, to će biti Pari Sen Žermen, koji će iza sebe ostaviti ekipe Monaka, Marseja i Liona. Ligu će na kraju sezone napustiti Troa, Klermon i Ažaksio.

Nejmar, Lionel Mesi, Kilijan Mbape, FK Pari Sen Žermen
foto: Profimedia

Na kraju, prvaci svojih zemalja biće: RB Salcburg (Austrija), Klub Bruž (Belgija), Dinamo Zagreb (Hrvatska), Ludogorec (Bugarska), Slavija Prag (Češka), Mitjilend (Danska), Ferencvaroš (Mađarska), Ajaks (Holandija), Rakov (Poljska) - to bi bila njihova prva titula, Sporting (Portugal), Kluž (Rumunija), Zenit (Rusija), Rendžers (Škotska), Jang Bojs (Švajcarska), Slovan (Slovačka), Olimpija (Slovenija) i Fenerbahče (Turska).

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.