VELJKOVIĆ I SAIGRAČI SLAVE U DORTMUNDU: Hofenhajm šokirao Leverkuzen, Frajburg siguran!
Fudbaleri Verdera slave pobedu, Foto: EPA/Sascha Steinbach

bundesliga 3. kolo

VELJKOVIĆ I SAIGRAČI SLAVE U DORTMUNDU: Hofenhajm šokirao Leverkuzen, Frajburg siguran!

oš jedno subotnje popodne obogaćeno je kvalitetnim nemačkim fudbalom

Objavljeno:

Fudbaleri Hofenhajma su rezultatom 3:0 pobedili Bajer Leverkuzen, dok je Dortmund poražen rezultatom 3:2 protiv Verdera iz Bremena.

Još jedno subotnje popodne obogaćeno je kvalitetnim nemačkim fudbalom, a posebno se izdvajaju mečevi Hofenhajma i Borusije Dortmund.

Hofenhajm je kao gost prosto razbio Bajer Leverkuzen, a sve je počelo prelepim pogotkom u 9. minutu, kada je petom Baumgartner doneo gostima vođstvo.

Nakon 35 minuta igre je Hofenhajm duplirao prednost i imao velikih 2:0, a zasluge za to idu hrvatskom napadaču Andreju Kramariću, dok je Skovu poništen gol u 41. minutu za visokih 3:0.

U drugom poluvremenu, videli smo čak pet žutih kartona i prelep gol Rutera, kada je sa desne strane ušao u kazneni prostor, odložio loptu u levo i zakucao je u mrežu Leverkuzena.

Borusija Dormund je 89 minuta vodio, a Verder uspeo da ih šokira i preokretom pobedi sa čak 3:2.

Nije išlo kako treba, mučio se Dormund, a onda je Julijan Brant u finišu prvog poluvremena sa velike udaljenosti uspeo da matira golmana Verdera i donese vođstvo od 1:0 pred odlazak u svlačionice.

U nastavku je situacija bila maltene identična, nije mnogo uspeha imao Dortmund u svojim napadima, sve dok nije Gerero posle jednog kornera van šesnaesterca pogodio za 2:0.

Delovalo je kao da će Dortmund bez većih problema odneti pobedu, a onda kreće Verder po svoje čudo. Bukenan je u 89. minutu smanjio na 2:1 i nagovestio da će Borusija strepeti.

Niklas Šmit u 93. minutu donosi izjednačenje i veliku radost gostima iz Bremena, da bi samo minut potom "pukla" kontra i Oliver Burk doneo pravo čudo i ogroman preokret za pobedu Verdera od 3:2.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.