LUDILO PREMIJER LIGE DRMA CEO SVET: Iznenađuje koji klub DOMINIRA u broju navijača na društvenim mrežama!
Premijer liga, grbovi, ilustracija, Foto: Profimedia

IMA IH MNOGO!

LUDILO PREMIJER LIGE DRMA CEO SVET: Iznenađuje koji klub DOMINIRA u broju navijača na društvenim mrežama!

Proboj na azijsko tržište je bio ključan

Objavljeno:

Fudbalski fanovi je čekaju kao ozebli sunce. Počela je Premijer liga koja je neverovatno popularna širom sveta. Što se tiče klupskih takmičenja, samo Liga šampiona može da se poredi sa njom.

I dok mnogi navijači prave svoje timove kombinacijom igrača u popularnom "Fantaziju", zanimljivo je videti ko od ekipa ima najveću popularnost na društvenim mrežama.

Iako su sve slabiji iz sezone u sezonu na prvom mestu po popularnosti nalazi se Mančester junajted koji ima neverovatnih 171,8 miliona pratilaca. Možda ovaj podatak i ne treba da čudi jer za tim iz Mančestera trenutno nastupa jedan od najboljih fudbalera sveta Kristijano Ronaldo.

Kristijano Ronaldo
foto: Profimedia

Ipak ako se vratimo u istoriju setićemo se briljantnih rezultata ovog tima pod rukovodstvom Aleksa Fergusona tako da je prilično izvesno da većina ljudi prati ovaj klub zbog starih dobrih vremena.

Dolazak Romana Abramoviča u Čelsi dovela je do toga da ovaj tim izbije na poziciju broj dva, pa tako ekipu iz Londona na društvenim mrežama prati 107,3 miliona ljudi.

Navijači Čelsija
foto: Profimedia

Od svih njih gotovo polovina tačnije skoro 50 miliona Čelsi prati na društvenoj mreži Fejsbuk.

Još jedan tim koji je prešao 100 miliona pratilaca na društvenim mrežama je ekipa Liverpula.

Ovaj podatak i nije čudan s obzirom na činjenicu koliko dobre rezultate klub postiže, a i na njihovu čuvenu navijačku pesmu koju fudbalski obožavaoci vole da čuju.

Navijači Liverpula
foto: Profimedia

Kada je reč o društvenoj mreži gde navijači Liverpula prate svoj tim, gotovo da je mrtva trka između Fejsbuka (43 miliona) i Instagrama (skoro 40 miliona).

Ulaskom bogatih vlasnika u klub i pravljenjem sjajnih rezultata izuzetno je porasla i popularnost Mančester sitija širom sveta. Tim Pepa Gvardiole nalazi se na četvrtom mestu kada je reč o broju pratilaca pošto ih sada ima 87,2 miliona.

Navijači Mančester sitija
foto: Profimedia

Ni ovde nije bilo dileme koja je društvena mreža najpopularnija kod navijača, tako da kada je reč o Mančester sitiju ovaj klub na Fejsbuku prati više od 43 miliona ljudi.

Listu od pet najpopularnijih zaključuje još jedan tim iz Londona, a u pitanju je Arsenal. Svi se sećaju slavnih vremena kada je sa klupe ovaj tim predvodio Arsen Venger, a na terenu svojim briljantnim potezima navijače širom sveta oduševljavali Tijeri Anri i Denis Berkamp.

FK Arsenal
foto: Profimedia

Trenutno Arsenal na društvenim mrežama prati ukupno 80,3 miliona i svi oni sa nestrpljenjem očekuju neki veliki rezultat. Londonski tim je rekorder po broju titula u FA kupu (poslednji osvojen 2020. godine), ali fali naslov prvaka u Premijer ligi, pošto ona nije osvojena još od sezone 2003/2004.

Kada je reč o ostalim timovima Premijer lige među 10 najpopularnijih na društvenim mrežama nalaze se: Totenhem, Lester, Everton, Aston Vila i Vest Hem. Totenhem se može pohvaliti armijim od preko 50 miliona pratilaca, dok su svi ostali daleko iza, pojedini imaju i manje od 10 miliona.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.