PRVI TROFEJ U NOVOJ SEZONI IDE LIVERPULU! Klop nadmudrio Gvardiolu! (FOTO)
Detalj sa utakmice Liverpul - Mančester siti -, Foto: EPA/Andrew Yates

KOMJUNITI ŠILD

PRVI TROFEJ U NOVOJ SEZONI IDE LIVERPULU! Klop nadmudrio Gvardiolu! (FOTO)

Strelci na ovom meču bili su: Aleksander-Arnold 21, Salah 83p, Nunjez 90+4 i Alvares 70

Objavljeno: 20:49h

Fudbaleri Liverpula pobedili su u Lesteru ekipu Mančester sitija sa 3:1 i tako osvojili prvi trofej u novoj sezoni, u 100. jubilarnom finalu Komjuniti šilda.

Ekipa Jirgena Klopa ovog popodneva je na "King Pauer" stadionu u Lesteru delovala uigranije i mnogo agresivnije i sasvim zasluženo došla do pobede.

Liverpul je na poveo u 21. minutu golom Trenta Alekander-Arnolda, izjednačio je Hulijan Alvares u 70. minutu, a pobedu "crvenima" doneli su Mohamed Salah sa penala u 83. i Darvin Nunjes u 94. minutu.

Izabranici Jirgena Klopa su u 21. minutu nagrađeni za inicijativu na početku meča. Mohamed Salah je vratio loptu do Aleksander-Arnolda koji je sjajno šutirao sa petnaestak metara i savladao Edersona.

U nastavku meča je bilo prilika na obe strane, Siti je imao veći posed lopte i više udaraca ka golu protivnika, ali se rezultat nije menjao sve do 70. minuta kada je Alvares postigao gol koji je prvo poništen zbog ofsajda, ali je sudija posle konsultacija sa VAR-om promenio odluku.

1 / 3 Foto: EPA/Andrew Yates

Ključan trenutak utakmice dogodio se desetak minuta kasnije. Posle centaršuta Salaha Nunjes je šutirao glavom, a lopta je na putu ka golu zakačila ruku Rubena Dijasa. Sudija Krejg Poson je ponovo konsultovao VAR nakon čega je pokazao na belu tačku, a Salah je bio precizan za novo vođstvo Liverpula.

Konačan rezultat postavio je Nunjes u 94. minutu kada je, posle asistencije Robertsona glavom, poslao loptu iza leđa Edersona.

Nova sezona u Premijer ligi počinje narednog vikenda.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.