ĐURIČIĆ LAKO DONEO ODLUKU O NOVOM KLUBU! "Ovo je ono što mi treba, ono što želim"
Filip Đuričić, Foto: Starsport©

otvorio dušu!

ĐURIČIĆ LAKO DONEO ODLUKU O NOVOM KLUBU! "Ovo je ono što mi treba, ono što želim"

Nakon rastanka sa Sasuolom dao je sebi rok do 1. avgusta za donošenje odluke oko novog kluba, a izbor je pao na Samdoriju

Objavljeno: 18:23h

Sve je ovog leta u italijanskom fudbalu moglo da se zamisli, samo ne da će Filip Đuričić potpisati za Sampdoriju, s obzirom da je srpski reprezentativac u svom prethodnom mandatu u Đenovi bio u nemilosti Marka Đampaola, koji se početkom ove godine vratio na Luiđi Feraris.

Ipak, Đuričić je na iznenađenje svih potpisao za Sampdoriju, a sada jej objasnio i razloge svoje odluke da ipak ponovo sarađuje sa odličnim stategom.

- Sa Đampaolom prvi put nisam imao odnos kakav sam želeo, tako da niko od drugih zainteresovanih klubova nije verovao da ću otići u Sampdoriju. Ali, razgovarao sam sa trenerom, prvi put nije prošlo kako sam želeo, ali sada zaista želim da se pokažem. Poznajem grad, stadion, mnoge ljude u klubu. Đenova mi se veoma sviđa. Đamapolo je o meni dao pozitivno mišljenje Robertu de Zerbiju (trener sa kojim je odlično sarađivao u Sasuolu, prim.aut). Mi smo odrasli ljudi, pričali smo normalno. Odrastao sam, nisam isti kao pre pet godina, nije ni ista situacija kao tada kada su u klbuu bili Murijel, Šik, Zapata, Bruno Fernandes i mnogi drugi. Nije bilo lako pronaći mesto. Ja sam miran momak, ne razmišljam o tome šta je bilo ranije. Volim Đampaolov stil igre, i sada mi se dopada. Prvi put nije išlo kako sam želeo, ovaj put će biti drugačije. Bili su mi potrebni novi podsticaji, a Sampdorija je pravi izazov - rekao je Đuričić.

Filip Đuričić
foto: Profimedia

Prošla sezona je imala fenomenalan početak, potom je Đuričića zadesila pobeda koja napravila ogromne probleme srpskom reprezentativcu. Srećom, sve se sredilo proletos, kada se ofanzivni vezista vratio u pravu formu. Nakon rastanka sa Sasuolom dao je sebi rok do 1. avgusta za donošenje odluke oko novog kluba. Izbor je na kraju pao na Sampdoriju.

- Nikada nisam imao tako čudnu sezonu. Iako sam imao dobar start prvenstva, sa reprezentacijom Srbije sam odigrao dve-tri neveovatne utakmice, sve je bilo savršeno, a onda sam se povredio protiv Venecije. Izgledalo je da nije ništa komplikovano, ali je trebalo četiri meseca da se vratim. Mislili su da je problem sa mišićem, ali je u pitannu bila tetiva. Toliko grešaka je napravljeno, ali u jednom trenutku sam podvukao crtu i rekao: 'Ajmo sad da gledamo unapred'. Već na proleće sam bio na stopostotnom nivou, nisam igrao mnogo jer sam bio na ivici rastanka sa Sasuolom. Tamo sam bio dobar, ali nisam video prostor za napredak posle dva osma mesta. Bila mi je potrebna nova energija.

Donošenje konačne odluke je bilo prilično jednostavno, kaže Đuričić.

- Kada me je Antonio Romei (potpredsednik Sampdorije, prim.aut) pozvao dogovorili smo se za 20 minuta. Odmah sam pomislio: "Ovo je ono što mi treba, ono što želim! - dodao je Đuričić.

Sampdorija sezonu započinje u subotu od 18.30 protiv Atalante na Luiđi Ferarisu.

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.