NIJE JOŠ NAUČIO DA SE PONAŠA PRED KAMERAMA: Haland se obrukao neposredno posle utakmice, pogledajte! (VIDEO)
Erling Haland, Foto: EPA/Neil Hall

JOŠ JE MLAD

NIJE JOŠ NAUČIO DA SE PONAŠA PRED KAMERAMA: Haland se obrukao neposredno posle utakmice, pogledajte! (VIDEO)

Pre nedelju dana govorili su, kada je promašio onu šansu, da je neuspeh i promašaj i da se neće prilagoditi Premijer ligi, svi su mu se smejali

Objavljeno:

Erling Haland nije mogao ni da zamisli bolji debi u Premijer ligi.

Norvežanin je postigao oba pogotka na premijeri, gostovanju Mančester sitija ekipi Vest Gema u Londonu, 0:2 (0:1).

Lako je Haland mogao da upiše i het-trik, ali je i ovako zadovoljan, mada je to zadovoljstvo izrazio kroz rečnik koji se malo kome dopao, posebno urednicima Skaja.

Dva puta je tokom kretkog intervjua pomenuio reč "sr..e", na šta ga je novinar upozorio da pripazi na rečnik.

- Da mogao dam da postignem het trik, pravo sr...e, ali... -

Norvežanin se izvinio i nasmejao, a posle je dodao: "Sve je bilo dobro. Posebno mi je bilo bitno da je tata Alfi došao na meč. to je trenutak ponosa za mene i moju porodicu", kaže Haland.

Pun je hvale za nove saigrače.

- Nema šta tu mnogo da se doda, okružen sam sjajnim igračima. Tek je početak sezone, još moramo da doteramo kondiciju. Što se mene tiče, dao sam sve da igram dobro i uživam u sjajnoj utakmici. Kao klinac sam sanjao ovako nešto, da igram svake nedelje. Bilo je dosta dobrih lopti, biće toga još više kako budemo radili na treningu - poručio je norveški napadač.

Menadžer Pep Gvardiola je bio oduševljen, kako igrom ekipe, tako i samog Halanda.

- Odličan meč. Nismo to pokazali protiv Liverpula, u takmičarskom smislu, ali sada jesmo. Posebno protiv ekipe koja nije lak protivnik jer voli da igra duge lopte. Nismo sumnjali u momka koji je postizao golove otkako je rođen, da će postizati ih i ovde. Haland nam daje kvalitet. Nećemo mnogo menjati, prilagodićemo se, znamo da imamo pretnju za sve. Tražićemo ga sve više i više, nadam se da ćemo mu praviti prilike za golove - kaže Gvardiola.

Haland je bio na meti kritičara posle meča sa Liverpulom za trofej Komjuniti Šilda.

- Pre nedelju dana govorili su, kada je promašio onu šansu, da je neuspeh i promašaj i da se neće prilagoditi Premijer ligi, svi su mu se smejali. Sad kažu da je novi Tjeri Anri ili Kristijano Ronaldo. Treba vremena. To mu je prvi meč u ligi, imaće dugu karijeru. Kad se povuče, posle nadam se mnogo godina sa nama, analiziraćemo šta je uradio - poručio je strateg Sitija.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.