SALAH NASTAVLJA DA PIŠE ISTORIJU, NUNJEZ SE IZJEDNAČIO SA SUAREZOM: Fudbaleri Liverpula su podebljali učinke!
Mohamed Salah nastavlja da piše istoriju kluba, Foto: EPA/Andrew Yates

sem mitrovića

SALAH NASTAVLJA DA PIŠE ISTORIJU, NUNJEZ SE IZJEDNAČIO SA SUAREZOM: Fudbaleri Liverpula su podebljali učinke!

Čini se da je Jirgen Klop, trener Liverpula, pogrešio davši prednost Robertu Firminu

Objavljeno:

Nije samo naš Aleksandar Mitrović taj koji je punio statističke kolone u remiju sa Liverpulom (2:2) u prvom kolu Premijer lige.

To je činio i Liverpulov duo u vidu Mohameda Salaha i Darvina Nunjesa, pa krenimo od onog sa dužim stažom među "redsima".

Egipatski fudbaler je svaku sezonu od dolaska iz Rome postizao gol na prvom ligaškom meču u sezoni i postavio je rekord već prošle sezone sa pet u nizu. Sada taj rekord iznosi šest uzastopnih sezona na kojima se upisao na premijeri nakon što je Liverpulu golom doneo, ispostaviće se, remi.

Ujedno se izjednačio sa Frenkom Lampardom, Alanom Širerom i Vejnom Runijem koji su igrači sa najviše golova u pomenutim utakmicama. Sva četvorica ih sada imaju po osam, a Salah je do tog broja stigao u samo šest mečeva.

Mohamed Salah
foto: EPA/Andrew Yates

Kada je u pitanju Urugvajac, Darvin Nunjes je baš kao i njegov sunarodnik Luis Suares debitovao u Premijer ligi golom i na taj način postao drugi igrač Liverpula, posle Danijela Staridža, koji se upisao u strelce na prva dva uzastopna zvanična meča.

Postao je i tek treći igrač u istoriji Premijer lige koji je na svom debiju ušao sa klupe i postigao gol uz asistenciju. Pre njega su to uradili Serhio Aguero i Alvaro Morata.

Čini se da je Jirgen Klop, trener Liverpula, pogrešio davši prednost Robertu Firminu. Aktuelni vicešampion nije imao šut na protivnički gol do ulaska Nunjesa u 51. minutu. Uprkos ograničenom vremenu provedenom na terenu, niko nije imao više dodira sa loptom u protivničkom šesnaestercu (7), šuteva (4) i šuteva u okvir gola (3).

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.