KRAJ! LEGENDA NAPUŠTA MARAKANU: Upisao se u istoriju Zvezde, karijeru nastavlja u inostranstvu!
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Starsport©

rastanak je blizu

KRAJ! LEGENDA NAPUŠTA MARAKANU: Upisao se u istoriju Zvezde, karijeru nastavlja u inostranstvu!

Miljenik Delija napušta Marakanu

Objavljeno: 10:26h

El Fardu Ben, najtrofejniji stranac u istoriji Crvene zvezde i miljenik navijača, ima ponude da napusti klub i privede karijeru kraju na istoku.

Zvezdin univerzalac sa Komorskih Ostrva je nekoliko puta do sada u karijeri bio na pragu odlaska u arapske zemlje, ali nije se sve poklopilo.

Ben u ovoj sezoni neće biti u većim planovima crveno-belih što se tiče minutaže, a kako Sportal saznaje, za njega su zainteresovana dva kluba - Al Batin iz Saudijske Arabije i Banijas iz Emirata.

El Fardu Ben
El Fardu Benfoto: Starsport/Peđa Milosavljević

Al Batin je poznatiji srpskoj javnosti zog Nenada Lalatovića, bio je trener kluba od juna do oktobra 2021. godine, prethodnik mu je Aleksandar Veselinović, tim je potom vodio kratko Darko Nović, sada je prvi trener Alen Horvat.

Podsećanja radi, Ben ima i srpski pasoš, više puta je napominjao da bi voleo da karijeru završi u Zvezdi i da ostane ovde, pa je opcija da igrački napravi avanturu i da se vrati na Marakanu u nekoj novoj ulozi poput trenerske.

El Fardu Ben
El Fardu Benfoto: Starsport©

Realnost je da se Zvezda pojačala na ofanzivnim pozicijama i da Ben može da za kraj karijere odradi jedan egzotičan ugovor - na njemu i Crvenoj zvezdi je samo da odluče i "prelome".

Ben je ispisao istoriju kao najtrofejniji stranac u Zvezdi - ima pet titula od 2018 do danas, uz dva Kupa. Bio je u timu sezone u ciklusu 2018/2019.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.