LEGENDA PARTIZANA NE KAPIRA POLITIKU KLUBA: "Nenormalno je da Stolica ode na pripreme bez štopera!"
Ilija Stolica, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

nije sve tako crno-belo

LEGENDA PARTIZANA NE KAPIRA POLITIKU KLUBA: "Nenormalno je da Stolica ode na pripreme bez štopera!"

Koncentracija je najveći problem, videlo se i na Kipru - ističe bivši bek crno-belih

Objavljeno:

FK Partizan počeo je sezonu 2022/23 ubedljivom pobedom (4:0) na gostovanju Javoru na otvaranju Superlige Srbije, ali su onda usledila četiri bolna udarca za sve u klubu i njihove verne navijače.

Dva remija (Radnički i TSC), poraz (Novi Pazar) znače da najveći rival Crvena zvezda već ima sedam bodova više u šampionskoj trci, dok se loša forma prenela i na Evropu i Partizan je u četvrtak poražen na gostovanju AEK-u iz Larnake 1:2 u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Otišao je Ivica Iliev, ali je sve veći pritisak da to učine i trener Ilija Stolica, ali i članovi Uprave kluba. Povodom dešavanja vezanih za klub iz Humske oglasio se i njihov bivši fudbaler Milivoje Ćirković.

Milivoje Ćirković
foto: Saša Pavlić Koky

Uzroci slabih rezultata su, prema njegovom mišljenju, nastali još na pripremama:

- Najveći teret je pao na igrače, trenera i stručni štab. Nenormalno je da Stolica ode na pripreme i tamo nema na prvoj utakmici štopera, pa mu na tom mestu igra vezni igrač. Na pripremama ima 15-16 igrača koji ozbiljno konkurišu, a većina igra svih 90 minuta. Ne treba sve svaliti na njega i igrače. Suština je selekcija i određeni deo nesuglasica, oko predsednika, sportskog direktora… Sve je to dovelo do toga da ekipa ispašta i pruža onoliko koliko može u tom trenutku - priča Ćirković u razgovoru za "Informer".

Nije preterano impresioniran učinkom Partizanovih pojačanja:

- Došli su igrači koji su “kao" pojačanja, zasad nisam video da su novo nešto u odnosu na prošlu sezonu.

Ilija Stolica, Ivica Iliev
foto: Printscreen/Youtube/FK Partizan Beograd

Isto misli i za najboljeg strelca prethodnog ciklusa Rikarda Gomeša, koji u prethodnih pet utakmica nije postigao gol.

- Naravno da je upaljen alarm, znamo da je Rikardo svaki meč davao, oborio je klupski rekord u Humskoj, ove sezone ne postiže golove. Prošla je peta utakmica i on ulazi u određenu strepnju, sa pitanjem “šta će biti u sledećoj”? U četvrtak nije imao sreću, pogodio je prečku, ali je asistirao kod gola Meniga. Očekujem, ipak, da će Gomeš proraditi i nastaviti seriju iz prethodnog prvenstva, bez golova nema ni rezultata. Dosta smo golova i primili, nije samo problem da l' će Rikardo ili neko drugi dati. Primiti pet golova u isto toliko mečeva je nedopustivo. Koncentracija je najveći problem, videlo se i na Kipru. Tako smo i kapitulirali, pogotovo posle prekida koji su u današnje vreme, u savremenom fudbalu najvažnija stavka. Mnogo stojimo daleko od igrača, ovaj koji postiže gol nema čuvara na dva metra. Ima detalja iz meča sa AEK-om koji su bili dobri i loši. Da bismo smanjili tenziju u ovih pet dana, potrebno je pustiti momke da istreniraju i probaju da pobede, odnosno, prođu Kiprane - kaže Milivoje.

Rikardo Gomeš, Marko Drobnjak
foto: Starsport©

S druge strane, večiti rival sa Marakane ne greši. Crvena zvezda je uz maksimalan učinak u domaćem prvenstvu, na evropskoj sceni Pjunik ispratila sa pet lopti u mreži.

- Tačno je da su sedam bodova prevelika prednost, ali ima još 26 utakmica. Glupo je reći da je sve gotovo, međutim, u našem prvenstvu je mnogo. Predstoje dva derbija, Zvezda je u boljem položaju, dala je 17, primila jedan gol, biće jako teško, ne treba se predavati. Imamo derbi krajem avgusta, u kom bi situacija mogla da se promeni.

Milivoje Ćirković, Nikola Žigić
foto: Espreso.co.rs

Ljubimac 'Grobara' smatra da ostavka Ilije Stolice nije rešenje agonije, u kojoj se našao klub:

- Nisam na toj poziciji da pričam, zavisiće od Stolice i utakmica u četvrtak. Ako ne prođe verovatno će se i on sam povući, vidi i on da nešto ne štima… A ko će da bude posle njega, ne znam ko bi to i odlučio kad nemamo ni sportskog direktora. Teško mi pada cela situacija koja vlada, želeo bih da se smanji tenzija vezana za igrače - istakao je Milivoje Ćirković.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.