AEK PRODUBIO PARTIZANOV KOŠMAR: Crno-beli krenuli jako pa stali, sa minusom se vraćaju u Beograd! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Arenasport 1

kvalifikacije za le, 3. kolo

AEK PRODUBIO PARTIZANOV KOŠMAR: Crno-beli krenuli jako pa stali, sa minusom se vraćaju u Beograd! (VIDEO)

Sva dešavanja sa utakmice mogli ste pratiti uživo na blogu Espresa

Objavljeno: 21:07h

Fudbaleri Partizana poraženi su večeras od kiparske AEK Larnake u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope - 2:1 (1:1).

Posle lošeg starta iste u domaćem prvenstvu, crno-beli su pokušali da preokrenu stvari na Kipru, po velikoj vrućini, a trener Ilija Stolica je očekivano najjačim timom počinje ovaj meč.

Tako je Partizan po prvi put u evropskim takmičenjima počeo utakmicu sa pet stranaca u ekipi (Natho, Andrade, Menig, Gomeš, Dijabate) - ne računajući Saničanina i Vujačića.

1 / 5 Foto: Printscreen/Arenasport 1

I počeli su crno-beli dobro. Razigrani su bili pre svih Dijabate i Menig, a u 18. minutu Holanđanin je doneo vođstvo.

Gomeš je dobro izbačen po desnoj strani, zaobišao je golmana pa u poslednji čas poslao loptu na peterac. Izgledalo je da će je defanzivci AEK-a presresti, ali stigla je do Meniga, koji je smireno primio pa poslao u mrežu.

Imao je potom Partizan kontrolu do 33. minuta kada se meč preokrenuo.

Faraž je iznudio korner posle kog je odbrana crno-belih bila smušena. Na drugoj stativi je Tomović odlično skočio i vratio loptu na penal, a tamo je neometani Garsija poslao pod prečku.

AEK Larnaka - Partizan
foto: Printscreen/Arenasport 1

U nastavku su Beograđani opet krenuli življew i Rikardoc Gomeš je imao dve dobre prilike, kod druge pogodio prečku, ali realno nije mogao više iz teške pozicije.

Vujačić je mogao da dobije drugi žuti karton u 68, ali kazna je svakako stigla u 70. minutu. Opet su lako posle kornera kombinovali AEK-ovci, lopta je došla do Game u šesnaestercu, on je prosledio na penal do Hrvoja Milićevića koji je iz prve zakucao u gol.

Rezervista Altman je do kraja mogao i da odvede AEK na plus dva jer je Partizan delovao kao razbijena vojska. Nisu pomogle izmene Stolice koji je odmah posle meča nije želeo da dâ izjavu za Arenusport, ali se oglasio na konferenciji za medije.

DRUGO POLUVREME

90+7. minut - kraj utakmice.

90+3. minut - javna opomena za Belića koji je brzo napravio dva faula za prekidanje kontri.

90. minut - šest minuta nadoknade.

83. minut - žuti za Fejsu.

81. minut - Hristoforu je zamenio Garsiju, a kod Partizana trostruka izmena: Belić, Lutovac i Terzić su zamenili Andradea, Meniga i Dijabatea.

75. minut - zamalo 3:1 - rezervisti Larnačana se igraju, Gama je probio po Živkovićevoj strani i prebacio na drugu stativu gde je Altman uhvatio volej, ali poslao je loptu preko gola.

74. minut - izašao je Natho a ušao Baždar.

70. minut - GOL - opet su lako posle kornera kombinovali AEK-ovci, lopta je došla do Game u šesnaestercu, on je prosledio na penal do Hrvoja Milićevića koji je iz prve zakucao u gol - 2:1!

68. minut - Vujačić je u kontri oborio rivala, sudija Treimanis je svirao faul, ali nije želeo da pokaže drugi žuti defanzivcu Partizana. Usledili su burni zvižduci s tribina, a Tomović je dobio opomenu zbog prigovora.

66. minut - odlična kombinacija igrača AEK-a, Altman je probio po levoj strani i šutirao snažno, ali je Stevanović odbio loptu u korner.

63. minut - prinudna izmena Stolice: Filipović nije mogao da nastavi meč, ušao je Živković.

62. minut - trostruka izmena kod domaćih: izašli su Olatundži, Đurčo i Tričkovski, a ušli Gama, Lopeš i Altman.

59. minut - po žuti karton za Vujačića, Uroševića i Ojera.

54. minut - PREČKA - opet je Rikardo Gomeš bio u prilici. Izvio se i tešku loptu zahvatio glavom i čak poslao vrlo precizno, Pirić je bio savladan, ali je pogodio prečku...

48. minut - Pirić je izbio loptu pred Gomešom, ali je onda Natho ipak proturio do napadača Partizana. Gol je bio nebranjen, ali igrači AEK-a su uspeli da onemoguće šut, na kraju samo korner.

PRVO POLUVREME

45. minut - Rosales je umalo iznenadio Stevanovića šutem sa distance, ali čini se da je lopta išla van okvira gola. Minut nadoknade.

43. minut - domaći su se razigrali posle gola, ali umalo da njih Partizan preseče na isti način. Vujačić je posle prekida Natha zahvatio loptu glavom, ali je otišla preko gola...

37. minut - novi korner za Kiprane sa iste strane, ali je Stevanović ovaj put dobro izboksovao loptu.

33. minut - GOL - Faraž je iznudio korner posle kog je odbrana crno-belih bila smušena. Na drugoj stativi je Tomović odlično skočio i vratio loptu na penal, a tamo je neometani Garsija poslao pod prečku - 1:1!

31. minut - opet: Menig je sada izbačen dobrim pasom, ali je Pirić bio oprezan, istrčao i izbio loptu.

29. minut - tupi su napadi domaćih, a kontre crno-belih preko Meniga i Dijabatea uvek obećavajuće.

18. minut - GOL - Gomeš je dobro izbačen po desnoj strani, zaobišao je golmana pa u poslednji čas poslao loptu na peterac. Izgledalo je da će je defanzivci AEK-a presresti, ali stigla je do Meniga, koji je smireno primio pa poslao u mrežu - 0:1!

9. minut - odlično kombinovanje Meniga i Dijabatea po desnom krilu, na kraju je Gomeš odložio loptu za Natha koji je iz prve "tukao" preko gola sa oko 20 metara.

6. minut - prvi opasan napad Partizana, Dijabate je zalomio u sredinu pa šutirao, ali je Pirić uhvatio loptu.

4. minut - Faraž je prodirao po desnoj strani napada domaćih, ali ga je Urošević zaustavio.

1. minut - počela je utakmica uz glasno navijanje Kiprana.

SASTAVI:

AEK LARNAKA: Pirić - Rosalesić, Miličević, Tomović, Garsija - Oler, Luis Gustavo - Faraj, Tričkovski, Đurčo - Olatunji.

Rezerve: Tumpas, Gonzalez, Kasas Kasado, Bruno Gama, Romo Perez, Lopes, Englezu, Kiprs, Naum, Bates, Altman, Mamas

PARTIZAN: Stevanović - Filipović, Vujačić, Saničanin, Urošević - Natho, Fejsa, Andrade - Menig, Gomeš, Dijabate.

Rezerve: Lukač, Popović, Marković, Šehović, Baždar, Živković, Terzić, Belić, Jović, Petković, Lutovac.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.