Zvezda bi mogla u Ligu šampiona iz TREĆEG ŠEŠIRA: OVO MORA DA SE DESI!
FK Crvena zvezda, Foto: Starsport©

nije moglo da se sanja o ovome

Zvezda bi mogla u Ligu šampiona iz TREĆEG ŠEŠIRA: OVO MORA DA SE DESI!

Osman Bukari vodio je Crvenu zvezdu do ubedljive pobede protiv Pjunik od 5:0 u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a već sada može da misli na Makabi Haifu u plej-ofu, jer su i Izraelci bili ubedljivi u prvom susretu protiv Apolona (4:0)

Objavljeno:

Šampion Srbije želi u Ligu šampiona, a ove sezone postoji šansa da bude u trećem šeširu u žrebu za grupnu fazu tog takmičenja. Pre samo nekoliko godina o ovome niko nije mogao ni da sanja, ali su crveno-beli odličnim rezultatima prethodnih sezona otvorili sebi nove mogućnosti.

JOŠ JEDNO POJAČANJE NA MARAKANI: Izabrao Zvezdu pre Italije! Pojačana jedina "slaba tačka"!

Naravno, pred crveno-belima je mnogo posla kako bi došli do žreba za elitu. Zvezda prvo mora u revanšu protiv Pjunika da overi ulazak u plej-of,a potom i da izbaci Makabi iz Haife, pošto je teško poverovati da Apolon može da napravi senzaciju i nadoknadi 4:0 iz prvog meča.

1 / 9 Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Crvena zvezda bi mogla da bude u trećem šeširu, ali to zavisi i od ostalih rivala. Zvezda ima koeficijent od 46.000, što je više od tri tima koja su već u grupnoj fazi Lige šampiona, a to su Seltik, Briž i Olimpik Marsej, a ukoliko Kopenhagen prođe u Ligu šampiona i oni će biti ispod Zvezde.

Tri ima koja su iznad Crvene zvezde, a još su u kvalifikacijama su Benfika, Rendžers i Dinamo Zagreb!

Ako budi ispali iz daljeg takmičenja ekipa sa Marakane bi dočekala žreb za grupnu fazu Lige šampiona kao najslabije rangirani učesnik iz trećeg šešira. To bi naravno značilo, bar na papiru i po koeficijentu, slabijeg rivala. Jasno je koliko bi to značilo crveno-belima, jer treće mesto u grupi Lige šampiona donosi nastavak takmčenja kroz Ligu Evrope.

MALO JE FALILO DA SE OBORI REKORD: Pogledajte koliko je ljudi nedostajalo da Zvezda ispiše istoriju na Marakani!

U svakom slučaju, Zvezda mora da uradi sve što je do nje, da elimiše Pjunik i verovatno Makabi, a potom se nada iznenađenjima, kako bi se našla u trećem šeširu u slučaju da izbori mesto u elitnom takmičenju.

Kada je reč o utakmicama pomenute tri ekipe, Dinamo je pobedio na gostovanju Ludogorecu i u dobroj je situaciji pred revanš, kao i Benfika koja je kao domaćin bila bolja od Mitjijlanda rezultatom 4:1. Sa druge strane, Rendžers je neočekivano izgubio u Belgiji od Rojal Unijona i čeka ih težak postao u revanšu u Glazgovu.

Espreso/Informer


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.