JOŠ JEDNO POJAČANJE NA MARAKANI: Izabrao Zvezdu pre Italije! Pojačana jedina "slaba tačka"!
FK Crvena zvezda, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

gruzijac

JOŠ JEDNO POJAČANJE NA MARAKANI: Izabrao Zvezdu pre Italije! Pojačana jedina "slaba tačka"!

Irakli Azarovi uskoro će biti promovisan kao novi igrač Crvene zvezde

Objavljeno:

Uprava Crvene zvezda uspela da završi još jedno pojačanje u letnjem prelaznom roku.

Crveno-beli su kompletirali transfer reprezentativca Gruzije Iraklija Azarovija, saznaje Mozzart Sport. Doskorašnji igrač šampiona Gruzije Dinama iz Batumija mogao bi već sutra (četvrtak) u ranim jutarnjim satima da bude promovisan kao pojačanje srpskog šampiona, pošto je večeras bio na stadionu i prisustvovao utakmici protiv Pjunika.

PEŠIĆ ODUŠEVLJEN POSLE UBEDLJIVE POBEDE: Ovo mi je nedostajalo, hvala navijačima na predivnoj podršci!

Crveno-beli će Dinamu iz Batumija platiti obeštećenje u iznosu od 300.000 evra i obavezati se da pomenutom klubu isplate još 20 posto od narednog transfera.

Levi bek koji je osam puta igrao za reprezentaciju Gruzije imaće zadatak da prvo bude alternativa Milanu Rodiću, a u slučaju dobrog razvoja u dogledno vreme postane i prva opcija na vrlo osetljivoj poziciji.

On će sa crveno-belima potpisati četvorogodišnji ugovor i godišnje će zarađivati 250.000 evra.

1 / 10 Foto: Espreso/ Miloš Dreković

Azarovi je nepoznat široj javnosti u Srbiji, ali u Gruziji i te kako jeste. U Dinamu skoro pa da nije propuštao utakmice. Bio je i strelac u kultnoj pobedi Dinama nad BATE Borisovim (4:1) prošle sezone u kvalifikacijama za Ligu konferencije. Na kraju, Dinamo je ispao jer nije mogao preko Sivasa. Ovog leta zaustavio ih je Slovan iz Bratislave.

NJEGA SMO ZABORAVILI: Svega 5 mečeva u Zvezdi, pa 13 godina u Olimpijakosu! ZANEMARIVAN POPUT RAMBA PETKOVIĆA!

Znalo se već u junu da će mladi levi bek napustiti Gruziju, jer je prerastao sredinu. Pominjalo se da je privukao pažnju neimenovanog kluba iz Italije, ali je Crvena zvezda posle nekoliko dana pregovora uspela da ga dovede u Ljutice Bogdana. I pored toga što je mlad, pred Azarovijem će biti velika očekivanja. Pokušavala je Crvena zvezda sa Stefanom Hajdinom, Žanderom, povremeno sa Markom Gobeljićem, da nađe dostojnu alternativu Milanu Rodiću. Ali nije išlo...

Problem sa levim bekom datira još od vremena Vladana Milojevića.

Espreso/Mozzartsport


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.