TRENER TVENTEA IMAO NOĆNE MORE ZBOG PARTIZANA! Došao na megdan Čukaričkom, pa spomenuo Tadića i Đokovića!
Ron Jans, Foto: Profimedia

živopisna karijera

TRENER TVENTEA IMAO NOĆNE MORE ZBOG PARTIZANA! Došao na megdan Čukaričkom, pa spomenuo Tadića i Đokovića!

Ron Jans analizirao srpski sport i sa dosta respekta se podsetio dvomeča sa Partizanom

Objavljeno:

Trener Tventea Ron Jans rekao je da njegova ekipa mora da bude izuzetno oprezna protiv Čukaričkog, pošto će holandskom timu to biti prvi zvanični meč u sezoni.

Fudbaleri Čukaričkog dočekaće u četvrtak od 20.00 na stadionu Partizana ekipu Tventea, u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

- Imali smo vrlo dobre rezultate u predsezoni, ali moramo da budemo izuzetno oprezni u utakmici protiv Čukaričkog. Biće nam to prvi zvanični meč u ovoj sezoni, za razliku od protivnika. Videli smo da imaju vrlo dobar start sezone, da su bili prilično ubedljivi protiv tima iz Luksemburga. Imamo i mi mladih igrača koji nikad nisu igrali u mečevima kao što će biti ovaj u kvalifikacijama za Ligu konferencije, biće im to čudno. Opet, očekujemo veliku podršku navijača i u Beogradu, možda da budu i glasniji od domaće publike - rekao je Jans.

Fudbaleri Tventea
Fudbaleri Tventeafoto: Profimedia

Jans je dodao da bi voleo da njegov tim ostvari pobedu, ali i da nerešen rezultat u prvom meču može da odgovara holandskoj ekipi.

- Uvek je dobro pobediti. U nekim prošlim vremenima, kad je važilo pravilo gola u gostima, na strani je pametnije 'čuvati nulu'. Sada je drugačije, a iskreno možda bi i nerešen ishod bio dobar pred revanš, ipak je najbitniji plasman u narednu rundu - istakao je on.

Holandski trener je u karijeri već igrao mečeve sa srpskim predstavnicima. U sezoni 2006/07. vodio je Groningen u dvomeču protiv Partizana u kvalifikacijama za tadašnji Kup UEFA.

- Imam noćne more od te utakmice. Izgubili smo ovde sa 4:2, potom u revanšu pobedili sa 1:0, pa je Partizan prošao dalje. Ljubitelji fudbala se sigurno sećaju da je za nas tada igrao i Luis Suares, postigao je i gol na tom prvom meču u kojem smo poraženi. I dalje mislim da smo imali bolji tim od Partizana tada, da smo bili čak i bolji u oba meča, ali isto tako i prenervozni u prvom poluvremenu prvog susreta - rekao je on.

Fudbaleri Čukaričkog
Fudbaleri Čukaričkogfoto: Starsport

Jans je rekao da je Srbija sportska zemlja, a da je u Holandiji prva asocijacija za srpski fudbal kapiten Ajaksa Dušan Tadić, ali i Novak Đoković. - Srbija je fudbalska zemlja. Dobro, sigurno i teniska, pre svega zbog Novaka Đokovića... Svi Srbiju i srpski fudbal sada u Holandiji gledaju preko Dušana Tadića. On jednostavno uvek želi loptu, uvek ima motiv da pobedi. Vrlo je ponosan, kad ga kritikujete, nemojte to nikad da radite u grupi, već mu to kažite lično. Tadić je veliki igrač, kapiten Ajaksa, primer za sve, maksimalnim zalaganjem na svakom treningu, u teretani, van terena... Izuzetan profesionalac. Pored toga igrao je za Tvente, što je za nas bitna činjenica. Ali, bilo je još dobrih srpskih igrača, Mitar Mrkela, Špira Grujić, Goran Lovre... - rekao je on.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.