ROBERT JE DAO 70% JETRE DA SPASI ŽIVOT MAJCI! "Ne daj Bože NIKOME ono što je proživela u proteklih 13 godina"
Robert Perić-Komšić, Foto: Printscreen/Youtube/Jutarnji list

junak!

ROBERT JE DAO 70% JETRE DA SPASI ŽIVOT MAJCI! "Ne daj Bože NIKOME ono što je proživela u proteklih 13 godina"

Rizik je bio ogroman, a mami je vreme isticalo - priča mladi fudbaler

Objavljeno: 20:43h

Pre nekoliko meseci, fudbaler Robert Perić-Komšić (22) se suočio sa teškom odlukom, ali on nije nimao dilemu:

- Moja misija je bila jasna, da izlečim svoju majku. Sve ostalo je bilo manje važno ili potpuno nevažno.

Mladi fudbaler je operisan, gde mu je odstranjeno 70 odsto jetre, koja je kasnije presađena njegovoj majci Ljiljani.

Prema rečima samog Roberta, njegova majka je bila bolesna već 13 godina i prošla je kroz "golgotu", tri puta je njeno telo odbilo transplantaciju donora!

Kasnije su donori bili njen brat i njen suprug, ali nakon nekoliko nekompatibilnosti, ni operacija nije mogla da se izvede. U ovom trenutku Robert nije oklevao, napustio je fudbal i otišao u Istanbul da pomogne majci.

- Mama je veći heroj od mene. Ne daj Bože nikome ono što je onda proživela u proteklih 13 godina. Imala je tri neuspele transplantacije jetre s mrtvog donora. Propala je ideja i da živi donor bude brat Vedran čija je jetra bila masna, pa je postupak propao. Otac Nedeljko ima više od 50 godina što je uz masnu jetru jedan od dva eliminišuća faktora za donorstvo. Rizik je bio ogroman, a mami je vreme isticalo. Bila je životno ugrožena, stomak joj se punio vodom i bilo je pitanje dana… U trenutku kada sam saznao da su sve ostale opcije iscrpljene spakovao sam stvari i odletio za Istanbul.

Sada, mesecima kasnije, Ljiljana nastavlja sa lečenjem, a Robert komentariše da je srećom u savršenom stanju da nastavi svoju fudbalsku karijeru:

- Svi nalazi su mi normalni, jetra se skoro potpuno regenerisala dva meseca posle operacije - obradovao je sve Hrvat.

Perić-Komšić takođe umanjuje značaj gesta koji je spasio život njegove majke:

- Bežeći od neke priče o herojstvu, uradio sam ono što sam mislio da će učiniti svako ko je odrastao u funkcionalnoj porodici. Moja majka mi je dala život, a ja sam joj ga produžio.

Napadač igra za Cibaliju, skromnog hrvatskog drugoligaša. Veći deo svoje karijere proveo je u komšiluku, ali je 2018. prošao omladinsku akademiju Deportivo Alavesa, iskustvo koje će trajati pola sezone. Sada, potpuno oporavljen i nakon što je spasio život svojoj majci, spreman je za novu sezonu.

- Osećam se veoma dobro, pun sam motivacije, raspoloženiji sam nego ikada. Ono što mi se desilo me je ojačalo i zaista osećam da sam spreman za velike stvari. Mogao bih da odigram prve minute sledećeg vikenda - zaključio je Robert.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.