SPORTSKI AVGUST: Zvezda i Partizan na evropskim ispitima, košarkaši na jure plasman na SP i hvataju zalet za EP!
Sportski avgust, ilustracija, Foto: Starsport©, Espreso / Emilija Jovanović

mnogo uzbuđenja!

SPORTSKI AVGUST: Zvezda i Partizan na evropskim ispitima, košarkaši na jure plasman na SP i hvataju zalet za EP!

Očekuju nas izuzetni događaji kada je reč o atletici, vaterpolu i odbojci...

Objavljeno: 07:05h

Avgust je mesec u kome se obično rešavaju sudbine srpskih fubdalskih klubova u Evropi.

Dešavalo se da već u ovom mesecu ostanemo bez predstavnika u evropskim takmičenjima, ali to su na svu sreću neka loša vremena koja su ostala iza nas.

Armija navijača Crvene zvezde i Partizana sada sa nestrpljenjem očekuju mečeve, i veruju da njihovi ljubimci mogu uspeti da se plasiraju u grupne faze elitnih takmičenja. Crvena zvezda želi da prođe do grupne faze Lige šampiona, a prvi rival na tom putu je Pjunik iz Jermenije.

Ukoliko uspešno pređe ovu prepreku predstoji još jedna do glavnog cilja.

1 / 10 Foto: Starsport©

Sličan slučaj je i sa Partizanom koji je očajno počeo novu sezonu u prvenstvu Srbije.

Šansu da poprave utisak crno-beli imaju u kvalifikacijama za Ligu Evrope gde im je prvi rival AEK iz Larnake. U slučaju da prođu kiparski tim sledi još jedan stepenik ka grupnoj fazi.

1 / 11 Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

Ne treba zaboraviti ni Čukarički koji se bori u kvalifikacijama za Ligu konferencija, a žreb za sva grupne faze sva tri evropska takmičenja zakazan je za 26.8.

Fudbalska poslastica za sve ljubitelje fudbala u Srbiji biće i prvi prvenstveni duel Partizana i Crvene zvezde koji se igra na stadionu u Humskoj ulici 31. avgusta, a ko će tada biti u boljoj formi ostaje nam da vidimo.

Pored fudbala u centru pažnje biće i košarka, tačnije nastup naše reprezentacije. Od četvrtog avgusta tim će krenuti u "ful" režim treninga. Ekipu Svetislava Pešića pored gomile prijateljskih utakmica očekuju dva jako važna meča u kvalifikacijama za naredno Svetsko prvenstvo.

1 / 19 Foto: EPA PHOTO/ANJA NIEDRINGHAUS, EPA-PHOTO/EPA/SRDJAN SUKI, Starsport©

Prvo će, 25. avgusta, dočekati selekciju Grčke, a tri dana kasnije u istanbulskoj dvorani Sinan Erdem gostovati Turskoj. Sve ovo biće uvod u glavni događaj, a to je Evropsko prvenstvo koje počinje 1. septembra.

Domaća javnost dosta očekuje i od Evropskog prvenstva u atletici. Ovaj događaj na programu je od 15-21. avgusta. Ivana Vuleta sada sigurno ima dodatni motiv da posle neuspeha na Svetskom prvenstvu napadne jednu od medalja, a možda nas i još neko pored Ivane prijatno iznenadi i zablista.

1 / 14 Foto: EPA/Tolga Akmen

Onaj koji je uvek obraduje naciju Novak Đoković kako stvari trenutno stoje neće moći da učestvuje na turnirima koji nas osečuju u avgustu. Monteal, Sinsinati i naravno US open su ono što ljubitelje tenisa očekuje tokom avgusta kada je reč o velikim turnirima, a nama ostaja samo da se nadamo da ćemo na njima ipak moći da gledamo i najboljeg tenisera Srbije svih vremena.

Tokom narednih mesec dana počinju još neka velika takmičenja poput Evropskog prvenstva u vaterpolu i Svetskog prvenstva u odbojci za muškarce gde ćemo svim silama navijati za naše nacionalne timove.

Espreso/M.D


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.